Plansul - o modalitate prin care sufletul incearca sa se vindece

12:10, 12 Octombrie 2017 publicat în Tratamente naturiste226 share-uri

Plangeti pentru ca emotiile ne definesc ca fiinte umane! Plangeti pentru ca manifestarea emotiilor este sanatoasa! Plangeti pentru ca a plange este o dovada de putere! Plangeti pentru ca plansul este o modalitate de vindecare a sufletului!

Plangeti! Lacrimile ne definesc ca fiinte umane!

“Deci: plangeti pentru ca emotiile ne definesc ca fiinte umane! Plangeti pentru ca manifestarea emotiilor este sanatoasa! Plangeti pentru ca parerea celorlalti n-o sa va faca viata mai usoara si mai frumoasa, parerea celorlalti nici nu va ia, nici nu va da ceva, este doar o parere (altii habar n-au ce este bine/ce vi se potriveste cu adevarat). Plangeti pentru ca a plange este o dovada de putere! Plangeti pentru ca plansul este o modalitate de vindecare a sufletului!”, este recomandarea psihologului Laura Maria Cojocaru.

Beneficiile plansului, explicate de psiholog

  • lacrimile sunt secretii sarate si alcaline produse de glandele lacrimale, avand un scop biologic si homeostatic (prin absortia lor in organism la nivelul pielii foarte subtiri de sub ochi).
  • lacrimile au scop protector, protejand impotriva factorilor iritanti precum nisip sau vant, curenti de aer sau anumite impuritati prezente in aer
  • contribuie decisiv la eliberarea toxinelor din organism si la instalarea starii de bine
  • este considerat a fi o metoda eficienta pentru a elibera hormonii stresului din organism
  • este poate cea mai rapida, cea mai la indemana si fireasca, cea mai eficienta metoda de a inlatura durerea emotionala
  • plansul si lacrimile stimuleaza eliberarea endorfinelor, anumite substante produse de creier, ceea ce, in mod natural, duce la imbun atatirea starii de spirit si la diminuarea intensitatii durerii psihice
  • dupa o repriza de plans, valorile tensiunii arteriale scad, iar oxigenul se absoarbe mai bine in globulele rosii

* Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.

Citeste si:
Iubirea în psihologie: Cele 3 'unghiuri' ale iubirii
Iubirea în psihologie: Cele 3...

Foto homepage: mrkornflakes /Shutterstock

Citeste si:
7 modalități de a lua atitudine pentru viața ta
7 modalități de a lua...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri