Ziua Internationala a Artritei este marcata pe 12 octombrie in fiecare an. De peste 20 de ani, in aceasta zi sunt aduse in atentie metode de tratament si de preventie pentru a creste gradul de constientizare cu privire la riscurile artritei.

Comunicat de presa

Pe 12 octombrie si Danubius Health Spa Resort marcheaza Ziua Internationala a Artritei.

Aceasta boala afecteaza in medie 1% din populatie, la nivel global. In Romania este folosit termenul de artroza, pentru a defini mai clar natura degenerativa a acestor afectiuni.

Artrita este o boala cronica, autoimuna si se manifesta prin dureri si pierderea mobilititatii articulatiilor. Desi afectiunea se poate declansa la orice varsta, boala debuteaza in general intre 35 si 55 de an. Cele mai afectate sunt femeile, afectiunea fiind de trei - patru ori mai des intalnita in cazul lor decat cel al barbatilor.

Prevalenta artrozei variza in functie de varsta: dupa varsta de 30 de ani procentul este de aproximativ 9%, ajungand la 70% la persoanle de peste 65 e ani. In prima faza a afectiunii sunt afectate incheieturile mainii, genunchii si degetele de la maini si picioare. Cel mai frecvent sunt afectate articulatiile portante – genunchi, sold, glezna, zona lombara si zona cervicala a coloanei vertebrale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Caracteristica definitorie a acestei afectiuni o reprezinta inflamarea membranei articulare, ducând la umflare, durere si in ultima instanta la limitarea miscarilor. Fiind o boala autoimuna, sistemul imunitar produce anticorpi care ataca propriile articulatii.

Inflamatia afecteaza cartilajul, ligamentele, tendoanele, muschii sau oasele si determina aparitia unor eroziuni ale substantei osoase si deformarea articulatiei.

Procesul de eroziune de la nivelul cartilajului si al osului poate incepe din primele stadii ale afectiunii, tocmai de aceea este foarte important ca artroza sa fie diagnosticata cât mai devreme si sa se urmeze un tratament

Daca nu este tratata corect se poate ajunge la pierderea mobilitatii articulatiilor. Pe de alta parte, un stil de viata si o dieta sanatoasa au un impact asupra evolutiei afectiunii.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Ce poti face pentru a preveni artroza

Este esential sa protejezi articulatiile asa ca incearca sa te odihnesti suficient in fiecare zi.

• Fa sport regulat. Tipuri de exercitii recomandate: aqua gym, plimbare sau mers pe bicileta. Este important sa iti pastrezi o greutate corporala constanta si sanatoasa.
• Urmeaza o dieta echilibrata, bogata in fructe, legume si cereale integrale, cu un aport reduse de sare. Evita carnea rosie, produsele lactate si consumul de zahar.
• Incalzeste-ti articulatiile. Cel mai simplu mod este printr-o baie calda.
• Caldura calmeaza durerea, relaxeaza muschii si stimuleaza circulatia locala. Aplicarea unor comprese reci sau calde pot fi de ajutor in ameliorarea simptomelor.

Lantul hotelier Danubius participa pentru a 20-a oara la Ziua Internationala a Artritei si, pe parcursul intregii saptamani, organizeaza evenimente dedicate constientizarii bolii, prezentari sustinute de medici specialisti, sesiuni de exercitii fizice si consultatii medicale.

***

Hotelurile Danubius dispun de toate metodele necesare pentru tratarea artritei: consultatii medicale specializate, terapii specifice cu factori de cura naturali (namol sapropelic si apa sarata hiperconcentrata extrase din Lacul Ursu), variate proceduri de fizioterapie (electro-, hidro-, oxigeno-, magnetoterapie, masaj medical, kinetoterapie).

Afla mai multe informatii despre tratamentele oferite de Danubius Health Spa Resort pe www.danubiushotels.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri