Poarta-te bine cu sistemul tau imunitar si vei reusi sa tii la distanta orice atac venit din partea unor organisme straine iar, pe termen lung, chiar a celulelor canceroase.

Un articol via Healthy.Kudika.ro

Trecerea de la sezonul cald la cel rece pune presiune asupra corpului nostru. Acesta trebuie sa se adapteze noilor conditii. Deloc intamplator, odata cu venirea ploilor si a temperaturilor mai scazute, ne oprim la farmacie mai des decat de obicei. Cheia pentru face fata cu bine aceasta tranzitie este sistemul imunitar.

Prin urmare, poarta-te bine cu sistemul tau imunitar si vei reusi sa tii la distanta orice atac venit din partea unor organisme straine iar, pe termen lung, chiar a celulelor canceroase.

Sistemul imunitar este compus din celule speciale (care includ si celulele din sange) si proteine (numite anticorpi) care ne ajuta sa luptam impotriva diversilor invadatori, de la bacterii la anumite otravuri. Acelasi sistem este capabil sa reactioneze impotriva cancerului, prin recunoasterea si distrugerea celulelor care se inmultesc peste masura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Nu uita ca esti ceea ce mananci prin urmare alimentatia poate sustine sau, din contra, slabi sistemul imunitar.

O dieta sanatoasa, saraca in grasimi rele este cheia catre un sistem imunitar puternic. Aceasta presupune sa consumi multe seminte - nuci, caju, migdale, fistic, fructe - alege fructe de sezon, de preferat proaspete si bio, si legume - dupa aceleasi criterii ca si fructele. In in calcul posibilitatea introducerii in regimul tau alimentar a unor suplimente nutritive care contin un complex de vitamina B, vitaminele A,C, E, fier si zinc.

Din cauza modului defectuos in care mancam, este putin probabil sa ne putem lua toate vitaminele si mineralele de care avem nevoie doar din alimente.

Citeste mai departe pe Healthy.Kudika.ro

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri