Bucataria chinezeasca este aproape vegetariana, folosind produse animale doar in proportie de 20% si acestea doar pentru a da gust preparatelor!

Comunicat de presa

In bucataria asiatica, indeosebi cea chinezeasca orezul este prezent la fiecare masa, chiar si la micul dejun, iar in medie poporul chinez este unul slab, daca nu chiar foarte slab. Acest lucru se datoreaza strict unei alimentatii sanatoase si echilibrate.

Mancarea lor clasica este reprezentata de o portie de orez servita alaturi de un preparat pe baza de legume si carne slaba, gatit la foc iute in numai cateva minute. Prin urmare, aportul de vitamine, fibre, fier, potasiu si minerale este mai ridicat, in timp ce aportul de grasimi saturate este unul foarte scazut.

Carbohidratii cea mai buna sursa de energie

Carbohidratii sunt cea mai buna sursa de energie pentru organismul nostru, fiind prezenti mai ales in orez (in deosebi in cel alb).

Orezul alb contine aminoacizi importanti, iar cand acesta este servit alaturi de un preparat pe baza de carne, dieta este completa din punctul de vedere al necesarului de care are nevoie musculatura pentru a se dezvolta. Din acest motiv, orezul alb este o alegere buna pentru vegetarienii care doresc sa-si imbunatateasca forma fizica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății Copilul tău mănâncă emoțional? Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Datorita continutului scazut de fibre, orezul alb este benefic pentru cei care sufera de colici, greturi sau alte afectiuni ale sistemului gastro-intestinal. Continutul de magneziu ajuta si la intarirea sistemului imunitar. Vitamina B1 optimizeaza procesele cognitive. Continutul scazut de sodiu transforma orezul alb intr-o alegere optima pentru cei care au o presiune arteriala ridicata sau probleme cu rinichii.

De ce dieta chinezilor este cea mai buna?

Dieta chinezilor abunda in legume, soia, peste si fructe de mare. Zaharul, produsele lactate si carnea rosie fiind consumate in cantitati foarte mici. Bucataria chinezeasca foloseste doar ingrediente proaspete, iar alimentele prelucrate industrial sunt in general evitate.

De altfel, preparatele sunt gatite prin metoda traditionala (stir-fry), care consta in prajirea alimentelor, taiate in bucati mici, intr-o tigaie mare (wok) amestecand continuu. Metoda stir-fry necesita o cantitate mica de ulei, iar ingredientele isi pastreaza textura si aromele naturale.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Un rol important, poate cel mai important in alimentatia chinezilor este ceaiul verde, pe care l-au descoperit cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme, gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis si este cel mai popular ceai de pe glob, indeosebi pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante, efectul antioxidant, proprietatile anticancerigene si metabolice. Ceaiul verde chinezesc poate inlocui cu succes cafeaua, rezultatele consumului sau fiind vizibile si in pierderea kilogramelor in plus.

"In Romania exista 2 restaurante autentice chinezesti: restaurantul Kungfu King din Calea Mosilor si cel din Piata Victoriei, Cladirea American House! Sunt 2 locuri speciale in care clientii au ocazia sa asiste live la prepararea unor mancaruri traditionale chinezesti. Cei 5 maestrii bucatari chinezi KungFu King provin din 5 zone diferite ale Chinei, reusind astfel sa gateasca mancaruri autentice specifice fiecarei zone!

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Este un adevarat cooking show si festin culinar in restaurantele noastre, dar si cei care comanda mancare chinezeasca la domiciliu au parte de surprize culinare inedite " a declarat Dana Lee manager general Kungfu-King.

Foto homepage: mancare chinezeasca


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri