Pe 16 noiembrie, in cadrul celui mai mare eveniment din Romania care promoveaza alimentatia raw-vegana, Raw Generation Expo, Curtea Veche Publishing va aduce publicului volumul “Deserturi pentru parinti si copii sanatosi” semnat de Ligia Pop, o colectie de retete sanatoase si gustoase bazate pe tehnica gatitului fara foc. Cu fiecare noua carte de bucate, Ligia Pop transmite mai departe sfatul lui Hipocrate: 'Hrana sa va fie medicament.'

Retetele raw food promovate acopera tot meniul si sunt 100% naturale. Ligia Pop incearca sa invete parintii, cu ajutorul cartilor de retete publicate, al demonstratiilor, claselor de gatit si al show-ului “Ligia’s Kitchen”, sa pregateasca deserturi sanatoase, lipsite de zahar si totodata extrem de delicioase pentru copii si intreaga familie.

Denumirea “raw food” sau “raw vegan” inseamna preparate fara foc (vegan = fara ingrediente de origine animala) in care alimentele de baza sunt:

✦ Legumele, intr-o varietate cat mai larga
✦ Germenii si vlastarii, surse majore de proteine complexe, usor de asimilat si digerat
✦ Semintele si nucile, de asemenea surse de proteine si acizi grasi esentiali
✦ Fructele in stare naturala sau uscate
✦ Superalimentele, cum ar fi algele marine, care reprezinta sursa cea mai complexa de minerale din lume, pana la cacao raw si diverse prafuri vegetale bogate in nutrienti complecsi.

Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte din punct de vedere nutritional, deosebit de delicioase, chiar si pentru gusturile gurmanzilor.

De ce sa consumam raw food?

Cercetarile recente au demonstrat ca suntem ceea ce mancam: calitatea nutrientilor din alimentatie determina calitatea vietii noastre. Acest tip de alimentatie se adreseaza intregului public care doreste sa-si imbunatateasca sanatatea, sa-si pastreze un corp mai tanar si o minte mai agera.

Astazi, cand piata este invadata de produse procesate, semipreparate, pline de inlocuitori, aditivi, conservanti, coloranti, potentiatori, amelioratori de gust si alte chimicale, cand oamenii se imbolnavesc de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, cancer si o multitudine de alergii, datorita unei diete necorespunzatoare, trebuie sa ii informam ca exista alternative alimentare mult mai sanatoase, mai gustoase, pline de vitalitate care, combinate intr-o dieta corespunzatoare, pot reda corpului sanatatea
ideala.

In lume sunt sute de mii de adepti ai alimentatiei raw vegane, care ia amploare de la an la an, alaturi de peste un 1 milion de vegani si peste 7,3 milioane de vegetarieni aflati doar in SUA. Printre ei se afla si celebritati care consuma o dieta raw vegana precum Demi Moore, Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue, Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna, Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Téa Leoni, Charlie Trotter, Beyoncé, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Karyn Calabrese si multi altii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri