Vitamina B17, cunoscuta si sub denumirea de amigdalina, a atras atentia cercetatorilor inca de la inceputul secolului XX pentru capacitatea acesteia de a trata si preveni cancerul.

VIA Healty pe Kudika

Amigdalina a fost izolata pentru prima data in 1930 de catre doi chimisti francezi, urmand ca de atunci sa fie utilizata in diverse studii de tratare si preventie a cancerului.

Numeroase cercetari au fost realizate din 1930 si pana astazi pentru aceasta vitamina B17, iar de-a lungul timpului parerile au fost impartite.

Se pare ca vitamina B17 prezinta efecte uimitoare in tratarea cancerului doar in asociere cu alte enzime si vitamine care ii potenteaza efectul si doar daca este adminstrata intramuscular sau intravenos.

Administrata pe cale orala, vitamina B17 de sinteza este toxica pentru organism, sustin unele studii, insa consumata din surse naturale pare sa aiba puternice efcete de prevenire a cancerului. Vitamina B17 prezinta efecte si mai puternice in reducerea durerilor, atat a durerilor din cancer, cat si a durerilor din bolile cronice de exemplu, cum ar fi din osteoporoza sau din artroza.

Un lucru este cert: aceasta vitamina reduce mult durerile din organism si imbunatateste calitatea vietii bolnavilor care se confrunta frecvent cu dureri mai greu de suportat.

Surse naturale pentru vitamina B17 – in ce alimente se gaseste?

Aceasta vitamina este continuta de majoritatea fructelor cu sambure mare, dar in mod deosebit in seminte, cum sunt semintele de dovleac, miezul de seminte de caise, samburii de mar, seminte de in, hrisca, mei etc.

Semintele pot fi utilizate ca atare, fara a le pune in rasnita, in salate (se inmoaie, mai ales cele de in), in prajituri, in preparate cu fructe de mare etc. Nucile de macademia, caju si migdalele sunt de asemenea alte alimente bogate in vitamina B17.

Fructele de padure sunt de asemenea bogate in vitamina B17, mai ales cele cu samburi foarte mici, precum coacazele, zmeura, capsunele, afinele.


Citeste mai departe acest articol interesant: Vitamina B17: descopera ce alimente o contin si ce trateaza

Foto homepage si int. art: vitamina

Foto int. art. 1: B 17, vitamina B 17


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri