Herbalife Romania anunta rezultatele celei de-a treia editii a studiului 'Atitudini si comportamente in stilul de viata al romanilor.

Comunicat de presa

Derulat la nivel national in ianuarie 2014 si implementat de compania de cercetare de piata GfK Romania, studiul isi propune sa identifice atitudinile si obiceiurile reale ale romanilor cu privire la nutritie, activitate fizica, sanatate si un stil de viata echilibrat. Cercetarea a fost realizata pe un esantion reprezentativ la nivel urban si national, alcatuit din 800 de respondenti, barbati si femei cu varste curprinse intre 24-50 de ani.

Iata care sunt principalele concluzii ale studiului:

Starea de sanatate si importanta preventiei

Ca si in anii precedenti, in 2013, majoritatea respondentilor (95%) descriu starea lor de sanatate ca fiind buna, foarte buna sau excelenta.

In ciuda acestei convingeri, multi romani recunosc ca este loc sa-si imbunatateasca sanatatea: mai bine de jumatate dintre respondenti (58%) sufera la ora actuala de una sau mai multe boli. 19% declara ca au hiperaciditate gastrica, 16% sufera de carente de vitamine si minerale, anemie, 14% sufera de obezitate, iar 13% au un nivel crescut al colesterolului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri
  • 47% dintre respondenti sunt de parere ca alimentatia sanatoasa reprezinta cel mai important obicei pentru a avea o stare buna de sanatate.

Din pacate, majoritatea lor nu considera controlul greutatii si practicarea unui sport ca avand un impact major asupra starii de sanatate. Respondentii considera ca printre principalii factori care le afecteaza starea generala de sanatate se numara fumatul, stresul si lipsa timpului, precum si grasimile din alimentatie, cresterea in greutate si sedentarismul.

Herbalife desfasoara acest studiu din 2011, an de an, in parteneriat cu diversi lideri de opinie - medici nutritionisti, specialisti in fitness - avand ca obiective pe termen lung informarea si educarea romanilor in ceea ce priveste nutritia sanatoasa si un stil de viata echilibrat.

Perceptii legate de controlul greutatii

In 2013, comparativ cu anii precedenti, a crescut semnificativ numarul celor care nu sunt satisfacuti de greutatea lor corporala si o considera prea mare. Mai mult decat atat, an de an creste numarul celor considera ca ar trebui sa tina un regim pentru scaderea in greutate, insa amana data inceperii acestuia, de la 41% in 2011 la 45% in 2012, ajungand la 48% in 2013.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș A contat cine a zbierat mai tare

23% dintre cei care sunt multumiti de greutatea lor declara ca au adoptat un stil de viata echilibrat si sanatos
Liviu Irimia, director de marketing si vanzari Herbalife Romania, spune:

  • “Un stil de viata sanatos se cladeste in timp si se bazeaza pe echilibru, consecventa si asumarea responsabilitatii pentru deciziile care ne influentaza sanatatea. Un stil de viata echilibrat inseamna 80% nutritie sanatoasa si 20% miscare. Este viziunea Herbalife, pe care o promovam prin toate proiectele pe care le derulam an de an. Ne bucura sa vedem ca unele aspecte din stilul de viata se imbunatatesc si ca romanii sunt mai informati si constientienti de importanta preventiei, dar in continuare observam multe discrepante intre perceptii, atitudini si realitate. Este important sa constientizam faptul ca avem capacitatea de a juca un rol activ in ceea ce priveste sanatatea noastra."
Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri