Sanatatea genitala a femii pare de multe ori a fi un continuu camp pe lupta intre factorii de risc si mecanismele de aparare ale organismului.

Atat factori externi, cat si interni pot perturba echilibrul intim al femeii. Unele vaginite pot sa apara independt de viata sexuala, chiar si la femeia virgina, pe seama dezechilibrelor florei vaginale.

De exemplu candidoza, provocata de Candida albicans, o ciuperca ce traieste in mod normal in flora vaginala, poate sa apara si la femeia virgina prin variatii ale imunitatii care duc la inmultirea in exces a acestei ciuperci.

Factori de risc externi pentru sanatatea genitala a femeii:

- Contactele sexuale pot predispune oricand la perturbarea florei vaginale, chiar daca se foloseste prezervativul (spermicidele pot provoca dezechilibre ale florei vaginale);
- Purtarea tampoanelor la menstruatie;
- Toaleta vaginala excesiva, cu sapunuri dure, sau spalaturile vaginale prea dese;
- Inceperea precoce a vietii sexuale;
- Folosirea dispozitivelor intrauterine;
- Parteneri sexuali multipli;
- Sexul oral – cititi mai multe informatii despre riscurile sexului oral;
- Sexul anal – cititi mai multe informatii despre riscurile sexului anal;
- Purtarea lenjeriei tanga;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România

Factori de risc interni pentru vaginite si alte afectiuni genitale:

- Tratamentul indelungat cu antibiotice;
- Diabetul;
- Scaderea imunitatii generale;
- Prezenta unor afectiuni care scad imunitatea – chiar si o banala raceala poate duce indirect la dezechilibre ale florei vaginale;
- Dieta saraca in fructe si legume proaspete, dar bogata in grasimi, carne si dulciuri;

Trusa VERDE pentru sanatatea genitala

Medicina naturista recomanda o serie de alimente si plante medicinale pentru stimularea naturala a imunitatii si mentinerea sanatatii genitale feminine.

Ceaiuri medicinale pnetru sanatatea intima a femeii

Unele din aceste ceaiuri sunt recomandate atat ca uz oral, cat si pentru spalaturi vaginale, atunci cand femeia prezinta un usor disconfort local. Trebuie stiut insa ca orice simptom persistent reprezinta motiv pentru vizita la medicul ginecolog.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Ceaiul de pelin

Ceaiul de pelin ajuta femeia administrat atat pe cale orala, cat si locala. Se recomanda o cana de ceai de pelin pe zi in perioadele cand imunitatea este usor scazuta, de exemplu cand femeia sufera o infectie acuta (chiar si o banala raceala) sau la incepeutul fiecarui anotimp.

Atunci cand simptomele sunt usor de suportat, ca secretie vaginala anormala, mancarimi genitale sau senzatie de uscaciune, femeia poate folosi 3-4 zile ceaiul de pelin pentru a face bai de sezut dimineata si seara. Daca simptomele continua sa persiste mai multe zile sau daca se agraveaza este indicat ca femeia sa consulte medicul specialist.

Infuzie de coada soricelului

Coada soricelului este o planta cunoscuta de sute de ani pentru efectele sale benefice asupra sanatatii feminine. Era folosita pentru a vindeca toate tulburarile genitale ale femeii, inclusiv tulburarile menstruale si era recomandata in preventie.

Astazi puteti consuma preventiv ceai de coada soricelului – o ceasca la 1-2 zile, pe termen lung, cu pauza de o luna la fiecare jumatate de an. Se considera ca femeia nu ar mai trebui sa isi faca griji pentru marea majoritate a afectiunilor genitale. Desigur, daca este implicata o cauza mai importanta sau un dezechilibru major, cum se intampla de exemplu in cazul unei anexite, al amenoreei, al ovarului polichistic sau al infertilitatii, femeia trebuie in mod obligatoriu sa consulte medicul.

Infuzia de coada sorieclului este recomandata pentru:
- Sani durerosi;
- Tulburari menstruale;
- Vaginite frecvente (coada soricelului se utilizeaza pentru baile de sezut, o lingura de planta la jumatate de litru de apa fiarta);
- Hepatite;
- Afectiuni biliare;
- Acnee;
- Tulburari digestive si colita (se recomanda in combinatie cu anghinarea);
- Alergii cutanate;
- Transpiratie excesiva;[...]

More: Trusa VERDE pentru afectiunile genitale by Healthy

Citeste si:

Papanicolau - Interpretarea rezultatelor testului

Interpretare rezultate analiza de secretii vaginale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri