Descoperiti remedii care regleaza concentratia glucozei in sange.

Tratamente naturiste in diabet: Aloe

Se administreaza gel de aloe, cate 50-100 ml pe zi, intre mese, pentru scaderea si stabilizarea nivelului glicemiei, ceea ce previne suprasolicitarea pancreasului.

Anumite substante descoperite in aloe, numite fitosteroli, au efecte foarte puternice contra diabetului, oprind evolutia acestei afectiuni.

Tratamente naturiste in diabet: Cicoare

Decoctul din radacina de cicoare, administrat de trei ori pe zi, regleaza secretia de insulina, ajuta la scaderea glicemiei, dar si a colesterolului.

Se pun doua lingurite de pulbere de radacina de cicoare intr-un pahar de apa si se lasa sa macereze vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, dupa care se strecoara.

Planta ramasa se fierbe vreme de 2 minute cu alt pahar de apa, dupa care se lasa sa se raceasca. In final, se combina cele doua extracte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Se pot administra capsule cu extract de cicoare, de patru ori pe zi, timp de 2 luni, sau pulbere de cicoare, obtinuta prin macinarea radacinii cu rasnita electrica. Pulberea se administreaza de 2-3 ori pe zi, cate o lingurita.

Tinctura de cicoare se administreaza o lingurita de 4 ori pe zi, in tratamente de 1-3 luni.

Tratamente naturiste in diabet: Merisor

Ca tratament adjuvant in diabet se administreaza tinctura de merisor, cate doua lingurite, de patru ori pe zi.
Acest remediu ajuta la stabilizarea glicemiei si previne aparitia complicatiilor cardiovasculare ale diabetului.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri