16 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 68 share-uri

Originar din America Centrala (Mexic), avocado creste intr-un arbore, "Persea Americana", vesnic verde, inrudit cu magnoliile de la noi, dar mare iubitor de soare si de caldura.

2 Efect antiinflamator

Fitosterolii si acizii grasi nesaturati sunt compusi “cheie” in prevenirea inflamatiei la nivelul organismului.

Inflamatia este o cauza favorizanta pentru o multitudine de afectiuni cronice si pentru cancer.

3 Scaderea colesterolului

Avocado ajuta la scaderea factorilor pro-inflamatorii (proteina C reactiva, homocisteina), care agraveaza prognosticul bolilor de inima.

Avocado ajuta la echilibrarea nivelului de colesterol, prin intermediul acizilor grasi esentiali omega-3 si omega-6, care cresc colesterolul “bun” si impiedica procesele de ateroscleroza (depunerea colesterolului la nivelul vaselor).

4 Diabet zaharat

Avocado este un fruct benefic pentru bolnavii de diabet, intrucat contine foarte putine zaharuri, avand un indice glicemic foarte scazut. In schimb, cantitatea importanta de fibre, antioxidanti, vitamine si acizi grasi omega ajuta la prevenirea complicatiilor diabetului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

De asemenea, putinele zaharuri continute sunt “neobisnuite” printre fructe, fiind glucide cu 7 atomi de carbon (manoheptuloza, sedoheptuloza, perseitol), care s-a dovedit ca au proprietatea de a scadea nivelul glicemiei.

5 Degenerescenta maculara

Avocado este un extraordinar protector contra afectiunilor degenerative ale ochilor. El contine doua luteina si vitamina A, doua substante care protejeaza si imbunatatesc vederea.

Mai mult, avocado previne afectiunile vasculare care pot afecta retina, mai ales in cazul diabeticilor.

6 Sarcina

Fiind un izvor de vitamine din complexul B, indeosebi de acid folic, avocado este in mod special recomandat femeilor insarcinate.

Acidul folic asigura dezvoltarea normala a sistemului nervos al fatului.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri