Stevia- 10 beneficii aduse sanatatii
Stevia este o planta bogata in vitamine (B, C si K), saruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc), proteine, fibre, antioxidanti.
1 Diabet
Stevia ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, stimuland totodata productia de insulina.
Acidul clorgenic din compozitia steviei reduce conversia glicogenului in glucoza si scade absorbtia glucozei din intestin.
Consumul de ceai de stevie inhiba pofta pentru alimentele cu zahar.
Pentru prevenirea si tratamentul formelor usoare de diabet, consumul de stevie este indicat mai ales in lunile de primavara.
In aceasta perioada este recomandat sa se consume de 5 ori pe saptamana, vreme de macar o luna, cel putin 100 g de frunze proaspete, neprelucrate termic.
2 Gingivita
Datorita proprietatilor antibacteriene, ceaiul de stevie este folositor in gingivite si abcese dentare.
Stevia poate opri dezvoltarea bacteriilor din gura responsabile de producerea acizilor care cauzeaza gingivita si cariile.
3 Tulburari digestive
Consumat dupa fiecare masa, ceaiul de stevie ajuta in caz de indigestie sau arsuri la stomac. Frunzele uscate de stevie (ceai de stevie) au actiune antidiareica.
sursa foto:shutterstock

”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie