Sucurile naturale au multiple beneficii asupra sanatatii, imbunatatesc metabolismul si au proprietati deosebite de vindecare si regenerare a celulelor.

4 Suc de catina

Catina este o sursa bogata de minerale si vitamine. Catina contine vitaminele: A (caroteni), C, B1, B2, B3, B5, B6, biotina, acid folic, antioxidanti (bioflavonoide) si minerale: potasiu, calciu, fosfor, fier, cupru.

Sucul de catina stimuleaza procesele de regenerare celulara, impiedica imbatranirea prematura a celulelor, creste imunitatea, grabeste vindecarea in perioadele de convalescenta, amelioreaza anemia, bolile de ochi si deficientele de vitamine.

Catina este un bun detoxifiant natural. Sucul de catina se obtine din fructe proaspete si apa, cu ajutorul blenderului. Se consuma proaspat, pe stomacul gol si poate fi indulcit cu miere.

Pentru un plus de sanatate si savoare, se poate adauga si polen in sucul de catina.

5 Suc de afine

Afinele contin caroteni, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, acid folic, biotina, minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, mangan, cupru, zinc, nichel, vanadiu, fibre, antioxidanti, taninuri.

Sucul de afine are o actiune antibacteriana la nivelul tubului digestiv, stimuleaza refacerea florei colonice afectate de medicamente si alimentatia procesata.

Fierul si vitamina C ajuta la formarea hemoglobinei, sucul de afine fiind benefic in anemii. Sucul de afine are virtuti anticancerigene si detoxifiante recunoscute.

De asemenea, sucul de afine ajuta in afectiunile glandelor endocrine, inclusiv in diabet, stimuleaza imunitatea si are un efect favorabil asupra retinei.

sursa foto:shutterstock;sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri