Beneficiile uimitoare ale migdalelor le recomanda a fi consumate zilnic, atat pentru prevenirea bolilor-cardiovasculare sau a cancerului, cat si pentru cresterea imunitatii.

Beneficii ale consumului de migdale

1 Vitamina E

Poate va intrebati de ce ne trebuie vitamina E? Vitamina E este unul din cei mai importanti si puternici agenti antioxidanti, care impiedica toate procesele degenerative celulare.

Imbatranirea este considerata si o consecinta a scaderii capacitatii de eliminare de catre organism a compusilor oxidanti.

Vitamina E este implicata in cresterea imunitatii si prin aceasta in profilaxia cancerului. Migdalele sunt un “izvor” de vitamina E.

Aproape 90% din cantitatea zilnica de vitamina E se poate asigura prin consumul a 100g de migdale, care sunt echivalentul a 26 mg de vitamina E!

2 Calciu

Migdalele asigura un sfert din doza zilnica recomandata de calciu. O cantitate de 100 g migdale aduc 250 mg de calciu.

sursa foto: sxc.hu


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Din secretele Egiptului: Beneficiile uimitoare ale migdalelor!.