Stare permanenta de oboseala desi somnul este lung, lipsa tonusului, capacitate intelectuala redusa, stare de rau? Iata doar cateva din semnalele pe care corpul tau le da pentru a-ti da de stire ca se confrunta cu astenia de primavara.

Surse bune de fier sunt: broccoli, nuci, migdale, prune uscate, stafide, carne, oua, piper negru, ciuperci, germeni de grau, catina. Foarte important de stiut este ca absorbtia fierului este stimulata de vitamina C.

Vitamina C gasim in: portocale, fructe goji, gogosarul, ardeiul gras, telina, ceapa, dovlecei, vinete, sfecla rosie, mere, banane, afine, rodii, cirese.

De asemenea, Magneziu gasim in: sfecla rosie, spanac, naut, fasole, porumb, broccoli, curmale, smochine, migdale etc.

Plante revigorante

Va puteti incepe ziua revigorandu-va cu ajutorul unor infuzii de plante precum: ceai verde, ginseng, lamaita, petale de trandafir, menta, isop, muguri de pin, macese, papadie, catina, busuioc, etc.

Somn

Organismul are nevoie sa se refaca si sa isi recapete fortele, asadar cele 8-10 ore de somn pe noapte sunt recomandabile. Inainte de somn se poate face un dus cald si apoi se poate bea o cana de ceai de paducel care ajuta la un somn linistit.

Sport in aer liber

Sportul ajuta la revigorarea organismului dar, daca nu sunteti un fan al lui, puteti sa profitati de zilele insorite si frumoase pentru a va relaxa la o plimbare in parc. Pe langa efortul pe care corpul il depune, el are ocazia sa se oxigeneze si sa isi ia aportul de vitamina D prin expunerea la soare. Da, oamenii sunt asemeni unor plante care isi fac fotosinteza atunci cand stau la soare. De asemenea, exercitiile fizice sau plimbarile in aer liber stimuleaza metabolismul si secretia de endorfine, acele substante chimice produse de creier care ne imbunatatesc starea psihica, creandu-ne starea de euforie.

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pentru tine si sanatatea ta:

Sfecla rosie, beneficii uimitoare pentru sanatate

Detoxifierea de primavara: 5 plante benefice pentru organismul nostru

15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

100 de alimente miraculoase pentru organism

Anemia - cum o tratam cu remedii naturiste

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a primi mai multe informatii despre sanatatea ta si a familiei tale.

Garbo.ro te invita la comentarii: Ce tratamente naturiste ai folosit pentru astenia de primavara?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri