20 Octombrie 2023 publicat în Spiritualitate 225 share-uri

O rugăciune adresată sfântului Efrem cel Nou, sfântul despre care se spune că vine degrabă în ajutorul celor cuprinși de întristare, deznădeje și depresie, pentru a-ți găsi rostul în această viață și a fi îndrumat de divinitate pe calea ta.

Sfântul Efrem cel Nou este un sfânt îndrăgit al ortodoxie, cunoscut ca fiind protectorul celor aflați în deznădejde, în depresie sau atașați de diverse dependențe de care nu pot scăpa, al celor care se simt pierduți și nu își găsesc rostul pe lumea aceasta, al celor care suferă de dureri de cap sau afecțiuni precum diabet, cancer sau infertilitate. Sfântul Efrem cel Nou s-a născut în 1384 în Grecia.

Se crede că a fost uciși de otomani în 1426 și supus unor torturi îngrozitoare fiindcă nu a vrut să se lepede de credința creștină. Sunt mulți creștini care au dat mărturie pentru minunile săvârșite de sfânt și de aceea a fost canonizat aproape de zilele noastre, în 1998. Moaștele sfântului se afla la loc de cinste la mănăstirea din Nea Makri, iar o părticică din acestea sunt gazuite și la mănăstirea Radu Vodă din București.

Îți prezentăm o rugăciune adresată Sfântului Efrem cel Nou și care poate fi rostită de către cei care nu își găsesc rostul în această viață, care se simt fără un scop aici, pe Pământ, și care și-au pierdut sau nu și-au știut calea niciodată. Se spune că Sfântul Efrem cel Nou mijlocește cu dragoste în fața lui Dumnezeu pentru cei care se simt pierduți și i se roagă cu credință sinceră în suflet.

Rugăciune către sfântul Efrem cel Nou pentru a-ți găsi rostul pe Pământ

Foto: fizkes /Shutterstock

“Sfinte Părinte Efrem, amărăciunea în care mă aflu mi-a fost călăuză spre tine. Am auzit că vii grabnic în ajutorul celor care nu şi-au aflat niciun rost pe pământ şi de aceea te rog, ia aminte şi la mine, chiar dacă n-am nic un bob de credinţă. Am obosit să tot văd cum voia omului aduce atâtea urâciuni pe pământ şi de aceea mi-am zis că de fapt Dumnezeu nici nu există. Cumplit este acest gând, dar mai cumplită este o lume fără Dumnezeu, în care totul alunecă spre moarte şi nimicnicie. Este cu neputinţă ca moartea să fie sfârşitul a toate, pentru că, în adâncul lui, omul nu îşi doreşte niciodată să moară, d să fie veşnic. M-am uimit mult aflând că tu eşti viu, chiar dacă ai trăit acum cind veacuri, însă minunile tale adeveresc că n-ai murit.

Dacă tu ai biruit moartea, cu toate că ai fost ucis mişeleşte, înseamnă că până acum nu încetezi să îţi împlineşti menirea pe care ţi-a rânduit-o Domnul. Aşadar, ai găsit o cale de a afla cu adevărat cine eşti şi care e rostul tău în lume. Tocmai de aceea, te rog, grăieşte şi inimii mele şi lămureşte-mi gândurile şi întrebările cele mai tainice.

Ajută-mă şi pe mine să pricep că fiecare om - asemenea ţie şi mie - a fost zidit printr-un anume cuvânt al Sfintei Treimi, iar taina care s-a săvârşit la aducerea noastră în fiinţă este pecetluită cu darurile cu care ne-a înzestrat Dumnezeu pe fiecare.

Fii şi mie prieten şi sfătuitor, Sfinte Efrem, înţelepţindu-mă să pot pricepe nu numai că Dumnezeu nu are pe nimeni, niciodată, de pierdut, şi că poate să deschidă fiecăruia o cale spre El. Amin.”

~ Sursa: extras din cartea "Sfântul Efrem cel Nou - Izbăvitorul celor cuprinși de întristare ori depresie", Editura Sophia

Foto fr si main: lyman /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri