Recunoștința -  practica spirituală care activează dărnicia și abundența Vieții. Rugăciunea de recunoștință a lui Louise Hay  

2 August 2022 publicat în Spiritualitate 1496 share-uri

Recunoștința este un dar mare și ne poate schimba viețile în mai bine atunci când reușim să vedem, dar și să apreciem cu sufletul lucrurile bune și frumoase care au loc în jurul nostru, care există sau sunt înfăptuite de alți oameni.

Recunoștința poate amplifica și propaga binele, atrăgând și mai mult bine, producând reverberații adânci nu doar la nivel spiritual, dar și la nivel psihologic și social. Ce poate fi mai frumos decât să conștientizăm că suntem parte dintr-un univers mare și generos, care nu încetează niciodată să fie bun și darnic cu noi? Să constienzăm bogăția infinită a universului și bogăția vieții zi de zi și zi după zi? Tot Louise Hay este cea care spunea că lumea suferă nu din cauza lipsei de hrană (hrana ar fi suficientă pentru toată lumea de pe planetă), ci din cauza lipsei de iubire... Ar trebui să ne dea de gândit, nu?

The Harvard Medical School definea recunoștința drept “o apreciere plină de mulțumire față de ceea ce primește o persoană, indiferent că este tangibil sau intangibil. Având recunoștință, oamenii conștientizează binele și bunătatea din viețile lor… Și ca un rezultat, recunoștința ajută oamenii să se conecteze la ceva mai mare decât ei înșiși ca indivizi – indiferent că ne referim la alți oameni, la natură sau la o putere superioară”.

Așadar, luați-vă o pauză din când în când, inspirați și expirați profund și încercați să răspundeți mental sau pe o foaie de hârtie următoarei întrebări: “Pentru ce sunt recunoscător astăzi?” Recunoștința este o practică spirituală și emoțională puternică care ne poate schimba literalmente viețile, făcându-ne să vedem partea plină și bună a lucrurilor și din ceilalți.

Foto: Alphavector /Shutterstock

“Recunoștința este o rugăciune pentru ca bunătatea să abunde”, spunea Robert Odom (autor) în cartea “Gratitude: A way of Life”, scrisă de Louise Hay în colaborare cu prietenii săi. “Recunoștința atrage abundență și generozitate. Cuvintele “îți mulțumesc” sunt cele mai frumoase două cuvinte din lume. Pot lumina chipul cuiva și pot ajuta ca cealaltă persoană să știe că este apreciată. Deschide ușa către inimile noastre și ne permite să ne simțim conectați.

În fiecare dimineață, primele cuvinte pe care le rostesc sunt “îți mulțumesc”. Acest lucru îmi permite să mă simt imediat conectat cu Dumnezeu și îmi umple inima de iubire. Sunt recunoscător că sunt în viață și că respir și că am încă o zi în care să trăiesc viața din plin, abundent. Sunt recunoscător că sunt aici, participând și luând parte la abundența generoasă a acestui Univers. Abundența vieții este aici pentru noi toți. Când exprimăm iubire și recunoștință, ne armonizăm energiile și ne trezim la conștientizarea faptului că propriile vieți sunt parte din această bunătate bogată”. (citat tradus din cartea menționată mai sus”)

Tot în spiritul gratitudinii, vă propunem o rugăciune a recunoștinței care îi aparține lui Louise Hay și a fost publicată deseori în mediul online:

Rugăciunea de recunoștință a lui Louise Hay

"Adânc, chiar în centrul ființei mele, este o fântână infinită de recunoștință.

Îi permit acum acestei recunostinte să îmi umple inima, corpul, mintea, conștiința, însăși ființa mea.

Această recunoștință radiază din mine în afara mea în toate direcțiile, atingând tot în lumea mea și se întoarce la mine înzecit, sub forma a și mai multor lucruri pentru care să fiu recunoscător.

Cu cât mai multă recunoștință simt, cu atât mai mult sunt conștient că sursa este infinită.

Folosirea recunoștinței mă face să mă simt bine, este o expresie a bucuriei mele interioare. Este o binecuvântare în viața mea.

Sunt recunoscător pentru ființa mea și pentru trupul meu.

Sunt recunoscător pentru capacitatea mea de a vedea și de a auzi, de a simți, de a gusta și de a atinge.

Sunt recunoscător pentru casa mea și am grijă de ea cu dragoste.

Sunt recunoscător pentru familia și prietenii mei și mă bucur de compania lor.

Sunt recunoscător pentru munca mea și fac tot timpul tot ce pot eu mai bine.

Sunt recunoscător pentru talentele și abilitățile mele și le exprim continuu în moduri care aduc împlinire.

Sunt recunoscător pentru câștigurile mele și știu că voi prospera oriunde m-aș duce.

Sunt recunoscător pentru experiențele mele trecute căci știu că au făcut parte din evoluția sufletului meu.

Sunt recunoscător pentru natură și respect tot ceea ce trăiește.

Sunt recunoscător pentru azi și sunt recunoscător pentru toate zilele de mâine care vor veni.

Sunt recunoscător pentru Viață acum și pentru totdeauna mai mult."

AFIRMAȚI: Îmi exprim recunoștința și ofer mulțumiri în fiecare zi, în fiecare mod posibil. A face asta este o parte importantă din viața mea.

~ Louise Hay

Îți mulțumesc, îți mulțumesc, îți mulțumesc!

Foto fr si main: Oleksandr Kulichenko /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri