12 Iulie 2022 publicat în Spiritualitate 9 share-uri

Cel mai vechi tiraj cunoscut este cel realizat de contele de Mellet – locotent in armata franceza , publicat in 1781, in perioada lui Louis XVI.

*un articol de Monica Magureanu - coach sistemic, reImagine.ro

Poate Tarotul deja face parte din procesul tau de dezvoltare personala, poate cauti noi instrumente pentru a reusi sa te cunosti mai bine sau poate doar esti interesat sa abordezi noi perspective cat sa iti explici diverse situatii, poate niciuna dintre aceste motivatii nu te reprezinta, dar esti receptiv la tot ceea ce tine de tarot si fascinantul drum pe care il traseaza in fata ta.

Si fiecare poveste are un inceput, iar inceputul tarotului, aceasta calatorie initiatica care ti se propune, se gaseste in tiraje, adica tehnica de etalare, care este aleasa in functie de mai multe criterii, cum ar fi raspunsurile pe care inca nu le-ai gasit, rabdarea si perseverenta de a accepta adevarurile care ti se arata in deck-ul de tarot, samd.

Precum istoria tarotului a inceput sa fie scrisa cu foarte mult timp in urma, la fel s-a intamplat si cu tirajele. Cel mai vechi tiraj cunoscut este cel realizat de contele de Mellet – locotent in armata franceza , publicat in 1781, in perioada lui Louis XVI. Doi ani mai tarziu, in 1783, avea sa apara „Etteilla”, un tiraj realizat de Jean-Baptiste Alliette, primul mare cartomancier profesionist din istorie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

„Etteilla” era chiar pseudonimul lui Jean-Baptiste , care lucra in tipografii. Nu se sfia sa isi impartaseasca cunostintele, motiv pentru care in 1785 a publicat Manière de se récréer avec le jeu de cartes nommées Tarots (Cum sa te recreezi prin jocul de carti numit Tarot) considerata prima carte de metode de divinatie in Tarot.

Finalmente, in 1927, este publicat Tarotul lui Oswald Wirth, in care se vorbeste despre celebrul tiraj in cruce, faimos si astazi.

Oswald a fost un autor elvetian, care a studiat ezoterismul si simbolismul cu Stanislas de Guaita si in 1889 a creat, sub indrumarea lui de Guaita, un Tarot format doar din cele 22 de Arcane Majore, urmarind indeaproape desenele Tarotului de Marseille.

Poti afla despre toate acestea in Atelierul Tiraje Istorice, sustinut de Isabelle Nadolny, povestitoare, actrita, conferentiar, istoric si tarolog. Pe data de 11 Septembrie 2022, intre orele 10:00 – 14:00, in sala Tonitza, Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56, Bucuresti, Isabelle te va purta intr-o incursiune incandescenta in lumea tarotului.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Impreuna cu ea vei descoperi curiozitati despre practicile stravechi ale cartomantiei dar si raspunsuri la intrebari precum:

Ce este un „tiraj bun”? Daca cineva este inspirat de un tiraj creat de un autor, este necesar sa urmeze tot ce spune acesta? Cum sa iti insusesti un tiraj? Cum putem gasi semnificatiile corecte ale cartilor in abundenta de texte antice si moderne?

Afla cum te poti inscrie si cunoaste-o pe Isabelle Nadolny in cadrul interviului din seria #reIMAGINEtalks realizat de reIMAGINE.


Monica Măgureanu – practician şi formator autorizat în Metoda Referenţialului Arhetipurilor Personale, consilier de dezvoltare personală, coach – are o experienţă de peste 16 ani în comunicare. Absolventă a...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri