Pluto retrograd în 2022 (29 aprilie -octombrie 2022) – Moarte, Înviere și transformare spirituală, dar și noroc divin oferit de Jupiter în sextil cu Pluto

22 Aprilie 2022 publicat în Spiritualitate 515 share-uri

Mișcarea retrogradă a lui Pluto are loc în fiecare an și durează 5 luni, iar anul acesta Pluto retrograd începe pe 29 aprilie și cade în semnul Capricornului, retrogradarea sa terminându-se pe 8 octombrie 2022, în același semn zodiacal. În fapt și în mod absolut interesant, este a treia oară când Pluto retrogradează în Capricorn, deci mesajul său astral este unul puternic și intens.

Mișcarea retrogradă a acestei planete misterioase și îndepărtate aduce cu sine un altfel de energie decât cea a lui Mercur retrograd (mai subtilă și nu atât de abruptă) așa că nu vă speriați, ci citiți în continuare aceste rânduri pentru a afla tipul energiei astrale cu care ne vom confrunta în perioada următoare.

Pluto retrograd în Capricorn – 29 aprilie – 8 ctombrie 2022

Când Pluto (Pluto este planeta transformării interioare, a morții și a renașterii, a puterii și a vindecării) intră în mișcare retrogradă, suntem îndemnați să ne sondăm adâncurile mai mult, să pătrundem în toate straturile conștiinței noastre și dincolo de ceea ce se află la suprafață, analizându-ne emoțiile și acceptându-ne așa cum suntem. Este momentul așadar să reflectăm asupra propriului proces transformativ. În mod neașteptat și surprinzător, influența plutoniană devine mai intensă și puternică atunci când această planetă intră în mișcare retrogradă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

“Pluto retrograd este în general timpul potrivit pentru a reflecta asupra problemelor legate de putere și control din viețile noastre. Pluto retrograd 2022 este foarte norocos datorită aspectelor pozitive pe care le creează cu Mercur, Venus și Jupiter. Înseamnă că transformări pozitive sunt posibile în viața noastră socială și amoroasă, în finanțele noastre și în modul în care gândim. Eliminarea obsesiilor și a obiceiurilor rele în mod particular vor conduce către evoluția sufletului și către creștere spirituală”, se arată pe https://astrologyking.com.

Foto: Aphelleon /Shutterstock

Prin urmare, ne arată aceeași publicație, sub mișcarea unui Pluto retrograd este momentul să ne eliberăm de sub vraja manipulărilor și a tehnicilor de control și putere, indiferent că suntem noi cei care vrem să controlăm anumite circumstanțe sau persoane sau, din contra, ne lăsăm influențați și manipulați de ceilalți prin diverse metode. Pluto retrograd ne conjură să renunțăm și să ne lepădăm de obsesiile și viciile noastre, de patternurile noastre distructive, de comportamentele noastre negative sau care (ne) fac rău, de adicțiile noastre, să ne curățăm și să ne purificăm sufletul, să ne lepădam de secrete întunecate și conspirații care doar complică lucrurile în loc să le simplifice, renăscând într-o lumină proprie mai bună.

Mișcarea lentă a acestei planetei chiar în penultimul semn al zodiacului ne atrage atenția, chiar și la un nivel subconștient, asupra tuturor lecțiilor pe care ar fi trebuit să le învățăm și nu am făcut-o până acum, asupra darurilor sale vindecătoare și asupra tuturor acelor aspecte care nu se află neapărat la un nivel vizibil, ci care se află acolo, în astral, în conștiința și în mintea noastră, în straturile subtile ale eterului. Trebuie doar să fim mai ancorați la noi înșine în această perioadă pentru a putea asculta învățăturile pe care marele maestru astral Pluto le are de oferit. Se spune că cel de-al Treilea Ochi devine mai activ ca niciodată atunci când Pluto se află în mișcare aparent inversă.

Ce trebuie să știm însă despre perioada în care Pluto este retrograd în 2022 este că va fi una deosebit de norocoasă datorită faptului că Jupiter se va afla în sextil cu Pluto pentru o perioadă semnificativă, iar acestui aspect pozitiv i se vor adauga și conjucturile create cu Mercur și Venus. Jupiter în sextil cu Pluto aduce abundență, evoluție și dezvoltare (spirituală, financiară și chiar emoțională), noroc în afaceri, în investiții sau în dezvoltarea unui businessuri personale sau a unor afaceri de dimensiuni mai mici. Așadar, este o perioadă bună pentru investi concret în planurile și în visurile voastre de a fi independenți financiar. Aduce de asemenea, prin intermediul anumitor situații sau persoane ce par a apărea în viețile noastre în mod providențial, la momentul și timpul potrivit, un fel de transformare radicală și reformatoare a unui anumit aspect din viața noastră.

Da, Pluto este considerată a fi și planeta nevăzutului, a umbrelor și a morții așa că putem vorbi și despre anumite pierderi (fie și simbolice), unele sfârșituri, încheierea unor cicluri sau schimbări pe care nu ni le dorim în mod necesar. În schimb, acest Pluto retrograd al lui 2022 are și o latură vindecătoare, așa că ne oferă suficient timp încât să ne adaptăm schimbărilor, să ne transformăm durerile în acceptare, să trecem din starea de status-quo la cea de auto-reinventare și autoregenerare, ne oferă suficientă putere pentru a face față chiar și impulsurilor noastre cele mai întunecate, ne ajută să ne eliberăm propriul drum de umbrele trecutului și ale suferințelor vechi pentru a păși într-o nouă etapă a vieții noastre.

Foto: Lightspring /Shutterstock

Pe de altă parte, sextilul creat de Venus cu Pluto creează aceleași aspecte ale norocului și ale fericirii, dar la nivelul relațiilor de iubire, aducând vești bune în cazul anumitor cupluri, o apropiere mai profundă și mai caldă între cei doi parteneri, speranță și optimism acolo unde era nevoie de ele, o deplină și reciprocă înțelegere a emoțiilor și trăirilor celuilalt, vindecarea anumitor relații sau vorbe și emoții din trecut, echilibru și reuniunea fizică în cazul anumitor cupluri care comunicau până acum la distanță (influența lui Mercur), o schimbare radicală și extrem de importantă pentru unul din cei doi cu un impact puternic și benefic și asupra celuilalt partener.

Foto fr si main: NASA images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri