14 Aprilie 2022 publicat în Spiritualitate 19 share-uri

Tot auzim vorbindu-se despre evoluție spirituală, dar ce înseamnă mai exact aceasta? În termeni generali, dincolo de definiții elaborate, evoluția spirituală reflectă înțelepciunea emoțională, dobândirea echilibrului și a păcii interioare, savurarea vieții, acționarea prin iubire și nu în ultimul rând conectarea cu tine și cu mediul, cu ceilalți, cu prezentul. Vă invităm să reflectați asupra câtorva practici pe care le puteți realiza zilnic, care sunt foarte plăcute și eliberatoare și care vă ajută să evoluați spiritual.

5 Practici zilnice și plăcute care te ajută să evoluezi spiritual

Meditația de dimineață

Puteți medita în orice moment al zilei, dar dimineața este cel mai ușor, atunci când încă nu avem proaspăt puse pe umeri experiențele zilei, atunci când suntem odihniți și optimiști pentru nouă zi pe care vom încerca să o trăim cât mai frumos posibil, de la care avem speranța că va fi plină cu vești bune și ne va aduce împlinirea.

De aceea, mai ales pentru începători, dimineața devine unul dintre cele mai bune momente pentru a medita.

Puteți încerca mai multe tipuri de meditații, pe care să le experimentați, pe rând, mai multe săptămâni, până când decideți care este acel tip de meditație care vi se potrivește și vă ajută cel mai mult să vă destindeți și energizați totodată. Unii pot practica meditația în liniște, alții au nevoie de aromaterapie ori muzică, de mantre, iar alte persoane meditează activ, de exemplu meditația prin dans.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

O masă pentru sănătatea ta fizică și emoțională

Stabiliți o masă în zi, când aveți cel mai mult timp să o pregătiți și să o savurați totodată, când mâncați ceva sănătos, pregătit din grijă și iubire atât pentru natură, cât și pentru voi sau chiar pentru cei dragi. De obicei aceasta este ultima masă din zi, dar poate fi și prima.

Mâncarea poartă energiile sursei sale, dar și a modului în care a fost produsă, preparată. Apoi, o masă sănătoasă în fiecare zi agitată devine un plus considerabil în viața omului modern.

Este o masă cu recunoștință pentru corpul vostru, pentru sănătatea voastră, pentru natura-mama, o masă cu iubire.

Foto: Bruce Rolff/ shutterstock.com

Conectează-te cu natura

Așa este făcut omul: să se simtă minunat atunci când se conectează cu natura. Știați că ochiul nostru se relaxează pur și simplu când privește culoarea verde? Dar și culoarea albastră induce anumite efecte de profundă relaxare mintală, cum este culoarea apei sau a cerului.

Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Studiu Beko: 9 din 10 persoane recunosc că ignoră cele mai bune practici în materie de economisire a energiei 10 tehnici practice pentru schimbarea mentalității și a comportamentului

Citește ceva frumos

Oamenii care citesc ceva în fiecare zi devin mai împliniți, mai fericiți, capătă mai multă încredere în ei înșiși și în viață în general. Pentru că în cărți găsim experiențe, emoții, opinii, idei și multe din răspunsurile de care avem nevoie.

Încearcă în fiecare zi să citești ceva. Fie seara, înainte de culcare, fie în mijloacele de transport în comun, fie în orice alt moment în care aveți timp și dispoziție.

Fă o faptă bună

Sunt atât de multe modalități de a face o fapta bună pentru cineva sau pentru mediu. Simpla reciclare a deșeurilor, o mică donație, cumpărarea unor produse prin asociații (haine, produse hand-made, cadouri etc.), plantarea unui copac, evitarea folosirii pungilor și așa mai departe sunt pași simpli care se adună. Știți acea vorba: pic cu pic se face lac.

Esti HR și vrei să recrutezi mai ușor talente? Află gratuit care sunt secretele atragerii și retenției de personal la „HR 2.0 - Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Numerologie: Calculează Cifra Numelui și descoperă ce spune despre tine și persoana iubită – este Sufletul Pereche?

Practică recunoștința și iertarea

Iertarea ne ajută să ștergem ura și frustrarea din sufletul nostru, iar a deveni recunoscători pentru tot ce avem ne ajută să apreciem mai mult micile bucurii ale vieții și să ne bucurăm mai mult de ceea ce avem.

Este recomandat ca în fiecare zi să încercăm să fim recunoscători pentru ceva, pentru somnul bun, masa caldă, pentru sănătate poate, cu siguranță sunt atâtea lucruri bune în viața noastră.

Ai grijă de corpul tău

Evoluția spirituală înseamnă și respect pentru corpul nostru, cel în care sufletul și-a găsit locaș. Așadar în fiecare zi este bine să avem grijă de corpul nostru. Fie facem mai multă mișcare, fie ne răsfățăm pielea cu un tratament, orice mic gest este binevenit.

Sursa foto articol: OLaLa Merkel/ shutterstock.com

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Industrii în care soluțiile de ambalare din plastic ne sunt utile Numerologie: direcții energetice pentru Ianuarie 2023. Prima lună a anului are energia universală 8. Timpul pentru A FACE (acțiune), A FI (asumare) ȘI A IUBI (ancorare)!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri