14 Aprilie 2022 publicat în Spiritualitate 19 share-uri

Tot auzim vorbindu-se despre evoluție spirituală, dar ce înseamnă mai exact aceasta? În termeni generali, dincolo de definiții elaborate, evoluția spirituală reflectă înțelepciunea emoțională, dobândirea echilibrului și a păcii interioare, savurarea vieții, acționarea prin iubire și nu în ultimul rând conectarea cu tine și cu mediul, cu ceilalți, cu prezentul. Vă invităm să reflectați asupra câtorva practici pe care le puteți realiza zilnic, care sunt foarte plăcute și eliberatoare și care vă ajută să evoluați spiritual.

5 Practici zilnice și plăcute care te ajută să evoluezi spiritual

Meditația de dimineață

Puteți medita în orice moment al zilei, dar dimineața este cel mai ușor, atunci când încă nu avem proaspăt puse pe umeri experiențele zilei, atunci când suntem odihniți și optimiști pentru nouă zi pe care vom încerca să o trăim cât mai frumos posibil, de la care avem speranța că va fi plină cu vești bune și ne va aduce împlinirea.

De aceea, mai ales pentru începători, dimineața devine unul dintre cele mai bune momente pentru a medita.

Puteți încerca mai multe tipuri de meditații, pe care să le experimentați, pe rând, mai multe săptămâni, până când decideți care este acel tip de meditație care vi se potrivește și vă ajută cel mai mult să vă destindeți și energizați totodată. Unii pot practica meditația în liniște, alții au nevoie de aromaterapie ori muzică, de mantre, iar alte persoane meditează activ, de exemplu meditația prin dans.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

O masă pentru sănătatea ta fizică și emoțională

Stabiliți o masă în zi, când aveți cel mai mult timp să o pregătiți și să o savurați totodată, când mâncați ceva sănătos, pregătit din grijă și iubire atât pentru natură, cât și pentru voi sau chiar pentru cei dragi. De obicei aceasta este ultima masă din zi, dar poate fi și prima.

Mâncarea poartă energiile sursei sale, dar și a modului în care a fost produsă, preparată. Apoi, o masă sănătoasă în fiecare zi agitată devine un plus considerabil în viața omului modern.

Este o masă cu recunoștință pentru corpul vostru, pentru sănătatea voastră, pentru natura-mama, o masă cu iubire.

Foto: Bruce Rolff/ shutterstock.com

Conectează-te cu natura

Așa este făcut omul: să se simtă minunat atunci când se conectează cu natura. Știați că ochiul nostru se relaxează pur și simplu când privește culoarea verde? Dar și culoarea albastră induce anumite efecte de profundă relaxare mintală, cum este culoarea apei sau a cerului.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Citește ceva frumos

Oamenii care citesc ceva în fiecare zi devin mai împliniți, mai fericiți, capătă mai multă încredere în ei înșiși și în viață în general. Pentru că în cărți găsim experiențe, emoții, opinii, idei și multe din răspunsurile de care avem nevoie.

Încearcă în fiecare zi să citești ceva. Fie seara, înainte de culcare, fie în mijloacele de transport în comun, fie în orice alt moment în care aveți timp și dispoziție.

Fă o faptă bună

Sunt atât de multe modalități de a face o fapta bună pentru cineva sau pentru mediu. Simpla reciclare a deșeurilor, o mică donație, cumpărarea unor produse prin asociații (haine, produse hand-made, cadouri etc.), plantarea unui copac, evitarea folosirii pungilor și așa mai departe sunt pași simpli care se adună. Știți acea vorba: pic cu pic se face lac.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Practică recunoștința și iertarea

Iertarea ne ajută să ștergem ura și frustrarea din sufletul nostru, iar a deveni recunoscători pentru tot ce avem ne ajută să apreciem mai mult micile bucurii ale vieții și să ne bucurăm mai mult de ceea ce avem.

Este recomandat ca în fiecare zi să încercăm să fim recunoscători pentru ceva, pentru somnul bun, masa caldă, pentru sănătate poate, cu siguranță sunt atâtea lucruri bune în viața noastră.

Ai grijă de corpul tău

Evoluția spirituală înseamnă și respect pentru corpul nostru, cel în care sufletul și-a găsit locaș. Așadar în fiecare zi este bine să avem grijă de corpul nostru. Fie facem mai multă mișcare, fie ne răsfățăm pielea cu un tratament, orice mic gest este binevenit.

Sursa foto articol: OLaLa Merkel/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri