15 Aprilie 2022 publicat în Spiritualitate 28 share-uri

Una dintre minunile naturii menite să bucure atât prin frumusețe, cât și prin parfum, o reprezintă florile. Florile sunt acel cadou pe care Divinitatea ni l-a oferit ca leac împotriva tristeții, ca susținător al marilor succese și bucurii, ca sprijin în marile încercări ale vieții, ca balsam pentru suflet.

Din fericire ele există la tot pasul: în florării, în grădini, în poienițe, în apartamente, pe marginea drumului, bucurându-ne privirea și înseninându-ne ziua. Frumusețea lor nu lasă indiferent pe nimeni, oamenii încercând să se înconjoare cât mai mult de ele, achiziționându-le sub diverse forme: fie în ghivece, fie în buchete, fie zugrăvite pe pânze, fie imprimate pe haine, covoare, căni, pahare, perdele. Fără flori nu se poate!

Florile simbolizează iubirea, prețuirea, respectul. Le dăruim cu drag în semn de apreciere și le primim cu același drag, mulțumirea zărindu-ni-se pe chip, care parcă se luminează de fericire.

Specialiștii spun că parfumul și culorile florilor au un efect benefic asupra organismului nostru, scăzând nivelul de stres și îmbunătățind starea de spirit. Florile galbene sunt cele care dau energie celui care le privește, iar cele mov un plus de relaxare, îmbiindu-l la somn. La polul opus se află florile roșii care ne împing către vioiciune, dinamism. Despre cele roz și albastre se spune că au efect liniștitor asupra privitorului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Indiferent de ce culori de flori alegem să avem în preajma, important e să avem, ca ele să nu lipsească din nicio casă. În afară faptului că înfrumusețează locuința, că sporesc cantitatea de oxigen din interiorul spațiului în care se află, multe culturi atribuie florilor puteri magice, considerând că ele pot atrage norocul, dragostea, armonia sau banii în viața celui care le posedă.

Așadar despre Orhidee, planta delicată albă sau colorată divers în nuanțe de mov, roz, crem sau combinații ale lor, prezentă în majoritatea caselor celor care iubesc florile, se crede că ar aduce dragostea, că ar fortifica relațiile și că ar spori fertilitatea cuplului care o deține.

Foto: Ihor Korsunskyi /Shutterstock

Crassula, planta cu frunze suculente și flori roz sau albe, ar fi "responsabilă" de capitolul: bani. Se spună că aceia care o dețin au toate șansele de a câștiga la loto, de a dezvolta o afacere profitabilă ori de a moșteni o avere impresionantă.

Foto: Maren Winter /Shutterstock

Tot în top “cele mai căutate flori” se află și Violeta de Parma. Provine din Africa, unde este cunoscută și sub numele de "Floarea Păcii". Așa cum sugerează și numele, ea ar aduce pacea, liniștea, bunăstarea și armonia în orice casă în care sălășluiește.

Dracaena, o altă plantă spectaculoasă, este asociată de chinezi cu fericirea. Ei cred că dacă planta se adaptează în casa celui care o achiziționează, atunci fericirea va poposi negreșit în viața lui.

Foto: Grumpy Cow Studios /Shutterstock

Să nu uităm nici de Mușcată despre care se crede că ar anihila energiile negative, ar îndepărta spiritele rele și ar păstra armonia în interiorul casei în care se află.

Foto: Maya Afzaal /Shutterstock

Anthurium sau "Floarea Flamingo" este o plantă nepretențioasă, frumos colorată, despre care se spune că ar aduce energie pozitivă, bună dispoziție și ar spori norocul celor care o au.

Foto: Gulsina /Shutterstock

Levănțica este cunoscută pentru parfumul ei cu efect relaxant, liniștitor, fiind deseori folosită în cazurile de insomnie. Ceea ce e mai puțin cunoscut despre ea e faptul că ea, prin mirosul pe care-l emană, ar avea forța de a atrage oameni, îndeosebi parteneri pentru cei singuri.

Foto: nieriss /Shutterstock

Despre busuioc, folosit în mâncăruri, dar și ca antidepresiv sau antiseptic, se crede că ar avea și puterea de a aduce iubirea, succesul, faima în viața persoanei care îl posedă.

Foto: j.chizhe /Shutterstock

Cei care își doresc atât succes, cât și bună dispoziție sunt sfătuiți să-și procure o Crizantemă, iar dacă își doresc să fie invincibili, să depășească orice problemă sau să scape de durerile acute de cap, atunci cu Limba soacrei nu vor da greș.

Foto: Sophie Leona Green /Shutterstock

Știind toate astea acum, nu ne rămâne decât să punem în practică noile informații și să ne bucurăm de puterea plantelor pe care le iubim atât de mult.

Foto fr si main: Triff /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri