29 Martie 2022 publicat în Spiritualitate 140 share-uri

Chiar în ziua dintâi a lunii aprilie, cerul se reînnoiește cu o superbă Lună Nouă, o lună menită să arunce o lumină nouă și vindecătoare asupra sufletelor și umbrelor noastre și să deschidă calea unui nou ciclu lunar. Astfel, pe 1 aprilie 2022, Luna Nouă cade la 11 grade în zodia Berbecului, la rândul său cel dintâi semn al horoscopului.

Lună Nouă în Berbec la început de aprilie, în conjunctură cu Mercur și Chiron

Datorită conjuncturilor pe care Luna Nouă a lunii aprilie le creează cu planetele Mercur și Chiron se schimbă un pic regulile jocului și dinamica situațiilor. Acest eveniment are și o încărcătură mistică (dată de influența lui Chiron, “Vindecătorul”), aducând la suprafață unele răni mai vechi și făcându-ne să retrăim experiențe mai dureroase, amintiri colective sau individuale, totul cu scopul de a vindeca, de a alina, de a recupera timpul pe care l-am pierdut stând într-o vibrație a durerii și a suferinței.

Ca aspecte negative, Chiron poate reactiva anumite răni mai vechi, fizice și emoționale, și chiar sentimente de vinovăție și autoînvinovățire dacă ai fost cel care le-a cauzat sau declanșat în alții. Chiron predispune și către îmbolnăviri, incidente sau accidente neprevăzute, retrăirea unor amintiri neplăcute crezute îngropate, pierderi, așa că aveți mare grijă de voi în perioada următoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați
Foto: Fred Mantel /Shutterstock

Cu toate acestea, el intervine magistral activând darul înnăscut de a înțelege ce ne poate ajuta să ne vindecăm, atât pe noi, cât și pe ceilalți. Acolo unde există răni care nu se vor vindeca niciodată în totalitate, Chiron ne sfătuiește să nu le negăm sau să le respingem, ci să le acceptăm ca făcând parte din ceea ce suntem. Merităm o viață frumoasă indiferent de rănile și poverile pe care le purtăm cu noi.

Pe de altă parte, energia vindecării este totuși tematica recurentă pe care Chiron o conferă acestei Luni Noi și este mai mare decât energia durerii. Atenție, vorbim deopotrivă de vindecarea unor răni adânci ale sufletului nostru, poate chiar ale unor traume, dar și de vindecarea fizică, cea a corpului. Conform mitologiei grecești, Chiron era unul dintre cei mai înțelepți centauri, cunoscut pentru afinitatea și cunoștințele sale în medicină și vindecare. El se ocupa și cu studiul științei ierburilor și al plantelor medicinale, știința farmaciei și a botanicii ocupând în același timp un rol central printre preocupările sale.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Chiron (astrul) vindecă prin metode mai mult sau mai puțin convenționale, el ne ajută să ne vindecăm și vorbind despre rănile și durerile noastre cu cei cărora le pasă. Chiron activează empatia și capacitatea de a-i asculta cu sufletul pe ceilalți, punând ajutorul emoțional pe picior de egalitate cu cel material sau practic.

În unii dintre noi, din cauza unor circumstanțe neașteptate, se pot reactiva anumite răni din copilărie și relațiile cu părinții, prin prisma acestora, pot fi dificil de gestionat în această perioadă. Chiron ne îndeamnă să facem pace cu noi, să ne acceptăm trecutul, să ieșim din fricile noastre, să învingem sentimentele de înstrăinare, respingere sau de autovictimizare sau milă de sine pe care le-am trăit la un moment dat și le retrăim acum. Suntem mai mult decât atât, ne îndeamnă Chiron, invitându-ne totodată să preluăm controlul asupra propriilor sentimente negative și să învingem depresia, tristețea sau lipsa de încredere în noi înșine. Acum suntem adulți. Chiar dacă nu putem schimba decât parțial ceea ce ni se întâmplă, avem controlul asupra a ceea ce simțim. Discutând sincer și onest despre ceea ce am trăit ne reconectează la sinele nostru autentic și putem vedea, într-un mod mai detașat, cum am putut depăși aceste răni devenind oameni mai buni, mai autentici, capabili să înțelegem și suferința celorlalți.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ghid pentru alegerea mobilierului interior

În același timp, Mercur este cel care ne va lumina pentru o perioadă de timp modul în care gândim și comunicăm, ne va face mai alerți și agili din punct de vedere mental, va favoriza schimbul de informații și va accentua dorința de comunicare sau interacțiunea cu persoanele din comunitatea de care aparținem și pe care o frecventăm (rude, familie, vecini, cunoștințe de la locul de muncă etc). Activitățile sociale, întâlnirile, brainstorming-urile de idei și opinii, negocierile, conversațiile pentru a atinge un punct comun sau pentru a clarifica niște situații sunt efervescente în perioada următoare.

Berbecul declanșează o energie a noilor începuturi, dar și o energie puternică, masculină, pe care trebuie să o temperăm pentru a nu deveni haotică și copleșitoare

În același timp, fiind prima zodie din horoscop, Berbecul aduce cu sine și această energie a începutului, a unor noi capitole, impulsionându-ne să ne folosim creativitatea și forța interioară pentru a ne metamorfoza viețile și a da visurilor și dorințelor noastre forma potrivită pentru manifestare. Să visăm nu mai este suficient, pur și simplu în săptămânile și zilele care urmează suntem somați să facem efectiv pași și să acționăm înspre implementarea dorințelor inimii noastre. Trebuie să realizăm progresul personal, chiar dacă pentru aceasta trebuie să găsim modalități noi și creative prin care să îl realizăm și prin care să ne detașăm de șabloane și patternuri vechi de comportament sau obiceiuri care nu ne mai serveau.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat
Foto: Benjavisa Ruangvaree Art /Shutterstock

Sunt încurajate schimbările în perioada următoare, inițierea unor noi proiecte, dar și munca de sine pe care o putem dezvolta pentru a ne redescoperi curajul personal. Nu treceți însă în extrema cealaltă și feriți-vă de aspectele negative ale energiei Berbecului precum impulsivitatea, agresivitatea, mânia, tendința de a întinde nervii tuturor la extrem. Nu veți obține nimic punând accent pe acestea, doar propria uzură emoțională, într-un ritm mult prea rapid pentru a-i face față.

Pe de altă parte, Berbecul este o zodie puternică, dinamică, o zodie a masculinității prin esența sa, care ne învață multe despre determinare, hotărâre, voință, despre forța acțiunii și a lui “a face”. Berbecul impulsionează, împinge către acțiune, o acțiune care poate fi deopotrivă “agresivă, eroică sau amândouă”, afirmă astrologul publicației https://www.elsaelsa.com.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

“În mod periodic citim despre un erou; unul din acei oameni care sar să salveze pe cineva care a căzut undeva. Se întâmplă când te aștepți mai puțin și este șocant. Acest tip de eveniment se potrivește cu această energie. Ceva rău se poate întâmpla, dar nu mă aștept totuși la așa ceva. De ce? În primul rând, îl avem pe Jupiter în Pești. Protecție. Soarele se înalță în Berbec. Marte este în conjunctură cu Venus și Saturn în Vărsător”, se arată pe același site.

Foto fr si main: BAUER Alexandre /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri