Pentru a fi liber, trebuie să te afli în armonie cu Dumnezeu. 17 Învățături luminate de la Peter Deunov, marele profet bulgar al timpurilor noastre 

2 Februarie 2022 publicat în Spiritualitate 218 share-uri

Peter Deunov este cunoscut în lumea spiritualității universale pentru învățăturile sale deosebite ce au la bază o formă ezoterică a învățăturilor creștine. În anul 2007, Peter Deunov  a fost votat pe locul 2 în rândul “Marilor Bulgari”, iar bulgarii l-au inclus totodată și în top 100 al celor mai influente persoane din istoria bulgară.

Peter Deunov (1864 – 1944) sau pe numele său spiritual Beinsa Douno este un mare filozof bulgar și învățător spiritual al secolului XX, cunoscut adesea și sub numele de “Maestrul”. Nu puțini sunt cei care l-au numit “profetul zilelor noastre” datorită cuvintelor sale vizionare pline de înțelepciune, profunzime și simplitate ce pledau pentru o viață trăită în armonie cu ceilalți, cu Pământul și cu Divinitatea. Peter Deunov este cunoscut în lumea spiritualității universale pentru învățăturile sale deosebite ce au la bază o formă ezoterică a învățăturilor creștine. În anul 2007, Peter Deunov a fost votat pe locul 2 în rândul “Marilor Bulgari”, iar bulgarii l-au inclus totodată și în top 100 al celor mai influente persoane din istoria bulgară.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscopul Țigănesc: descoperă Oracolul Legendar al simbolurilor binelui dintr-o cultură fascinantă Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi cai? ”Numai într-un suflet împăcat încape toată lumea deodată”. Citate memorabile si vorbe spirituale de la Iustin Pârvu, marele duhovnic al României

Iată câteva dintre citatele lui Peter Deunov, cuvinte și învățături de suflet rămase de la Peter Deunov, profetul timpurilor noastre

1. "Cele trei lumânări din om trebuie să fie aprinse pentru că el să poată învinge toate greutăţile vieţii. Prima lumânare aprinsă este cea a gândirii divine: ea trebuie să ardă necontenit şi să răspândească lumină, fiind legată de sursă înţelepciunii. A doua reprezintă căldura divină: ea este în raport cu sursa iubirii. A treia este simbolul forţei divine, fiind legată de sursa adevărului. Când aceste trei lumânări sunt aprinse şi ard în om, el are o înţelegere corectă, este genial, bun şi sănătos."

2. “Aşază bunătatea ca bază a vieţii tale, dreptatea ca măsură, înţelepciunea ca limită, iubirea ca încântare şi adevărul ca lumină!”

Citirea anului: Cartea de Tarot a lui 2023 este Carul (Faetonul)! Tu ce faci când te afli la cârma propriului destin? Un an care poate fi despre reușite și împliniri, mult curaj, noi căi de urmat Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Ana Maria Visescu. O poveste personală și profesională care sfidează șablonul clasic al vieții

3. “Oprește-te în umbra cuiva pentru a te odihni și a te liniști și ești pierdut. Nimeni nu poate face pe altcineva fericit.”

4. “Când ni se întâmplă să avem un necaz, trebuie să urmăm preceptul învăţătorului Iisus: „Iubiţi-vă duşmanii!” Un “duşman” este adesea un prieten ascuns ce vine să ne dezvăluie că ceva nu este încă desăvârşit în noi. Iubindu-l, suntem într-o dispoziţie adecvată pentru a-l ajuta să-şi rezolve problema care este şi a noastră.”

5. “Moartea poate fi înțeleasă precum o trecere dintr-o formă în alta, dintr-o formă limitată de viață în una mai înaltă, mai liberă. Este greșit să presupunem că totul se termină cu moartea. Ce se termină sunt doar condițiile temporare în care oamenii trăiesc pe pământ.”

Sfaturi pentru un machiaj perfect Scurt Horoscop al Deblocării: la ce trebuie să renunțe fiecare zodie pentru a găsi fericirea Frumusețea nu ține cont de vârstă! 8 femei normale au ales să devină modele pentru o zi, în cadrul campaniei Diversity by Femi.Eko

6. “Ce aţi putea câştiga dacă aţi trăi într-un palat regal? Omul inteligent rămâne întotdeauna acelaşi, indiferent că trăieşte într-un palat sau într-un bordei. Cel ce este idiot rămâne idiot şi într-un palat ca şi într-un bordei.”

7. “Ce fel de iubire este străpunsă de gelozie? Ești gelos fiindcă nu ești conștient că acel ceva de care ai nevoie se află deja înăuntrul tău.”

8. “Dacă greşelile omenirii nu sunt soluţionate într-un mod chibzuit, ele sunt rezolvate prin război. Boala este un război, ea fiind cea care îndreaptă în cele din urmă gândurile, sentimentele şi acţiunile greşite.”

9. “Încercările nu sunt arbitrare. Când vorbesc despre ele, mă refer la suferința conștientizată. Omul a ajuns la dezvoltările sale din prezent datorită încercărilor și greutăților. Acestea sunt cele care pregătesc omul pentru venirea Iubirii.”

Style tips pentru zilele ploioase de toamnă Horoscop: câte un gând bun pentru fiecare zodie la final de an - urmează sfatul Universului Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

10. “Mulţi dintre voi vor să fie puternici. Aceasta nu se poate în lumea fizică decât dacă îl iubeşti pe Dumnezeu din toată inima, din tot sufletul, din tot intelectul şi din toată puterea. Cel ce nu îl iubeşte pe Dumnezeu în acest fel constată că lumea luminii, a căldurii şi a forţei i se închide în faţă. Când îl iubeşti pe Dumnezeu, cele trei lumi îţi sunt deschise: cea fizică, spirituală şi cea divină. Dacă nu îl iubeşti, lumea întreagă îţi este închisă. Te simţi izolat de toată lumea, ceva nu e în regulă cu tine şi viaţa ta îşi pierde rostul. Te simţi rătăcit şi cauţi motivul. Acesta este totuşi simplu: eşti lipsit de lumină.”

11. “Ce indică gelozia? Gelozia este iubirea manifestată în lumea fizică. Dacă ești gelos, ai o datorie de plătit; dacă cineva este gelos pe ține, el are o datorie să îți plătească.”

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 7 greșeli care accentuează îmbătrânirea prematură a tenului și petele pigmentare Psihologie: De ce ne lăsăm atât de ușor influențați și cum putem reduce influența pe care alții o exercită asupra noastră

12. “Dacă vrei să te împrietenești cu cineva, caută o persoană care mai întâi îl iubește pe Dumnezeu, apoi pe el însuși. Dacă îl iubește pe Dumnezeu, va fi capabil să își iubească și aproapele.”

13. “Lumea contemporană în care trăiesc oamenii este cu totul descumpănită, debusolată şi din acest motiv îşi face apariţia această abundenţă excesivă de gusturi, dorinţe, gânduri şi sentimente.”

14. “O persoană este capabilă să înțeleagă doar atunci când a rezolvat problema de una singură.”

15. “Dumnezeu şi-a pus bunurile în mintea, inima şi trupul tău. După cum îţi sunt gândurile şi sentimentele, aşa vor fi şi condiţiile exterioare.”

Luna plină în Berbec – 9 octombrie: Lecția vindecării acceptate! Recomandări astrale de suflet pentru zodia ta în prag de lună plină Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  20 Învățăminte și citate de la Dalai Lama care te ajută să îți regăsești pacea interioară

16. “Libertatea ta depinde de corectitudinea gândurilor, sentimentelor şi voinţei tale. Numai dacă aceste trei condiţii sunt îndeplinite vei putea exprimă dragostea şi vei poseda sănătatea, fericirea şi înţelepciunea.

17. “Pentru om, a fi liber înseamnă a purta Lumină, Iubire, Înţelepciune şi Bunătate. Pentru a fi liber, trebuie să te afli în armonie cu Dumnezeu, adică să gândeşti, să simţi şi să procedezi la fel ca Dumnezeu”.

Foto fr si main: joshimerbin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri