Va puteti inchipui ca undeva, in aceasta lume, sunt oameni care traiesc izolati de orice forma de civilizatie, precum stramosii nostri, acum mii de ani? In urma cu trei ani, fotografii care ilustrau oameni parca veniti din timpuri de demult apuse, faceau inconjurul lumii.

Izolat in Padurea Amazoniana, undeva la granita dintre Peru si Brazilia, un trib traieste precum in timpurile ancestrale si este considerat ultimul "trib pierdut", descoperit. Membrii acestei comunitati sunt total desprinsi de lumea noastra, iar fotografiile surprinse ne intorc in timp, dand o multime de indicii despre viata de acum mii de ani.

Astazi, mass-media atrage atentia ca “oamenii din trecut” sunt in pericol! Guvernul Brazilian a impus prin lege protejarea spatiului unde traiesc indigenii, in schimb autoritatile peruane trateaza acest trib, cat si alte comunitati indigene care traiesc in acea zona, cu foarte multa ingnoranta, noteaza Dailymail.co.uk.

Acestea sunt imaginile care ne-au socat in urma cu trei ani:

Dailymail.co.uk face publice noi fotografii cu acest trib, surprinse de catre o echipa a guvernului brazilian. Acestea sunt foarte detaliate si descriu extrem de bine, felul in care arata indigenii si modul lor de viata. Armele lor sunt arcurile cu sageti si lamele ascutite. Acestea din urma au fost probabil obtinute prin schimbul cu celelalte triburi care traiesc in regiune. Comunitatea numara in jur de 150 de oameni. In mod distinctiv au parul din fata ras, pana inspre crestet si parul lung, lasat pe spate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Din cauza necooperarii autoritatilor peruane care demareaza in zona locuita de indigeni, operatiuni de extragere a petrolului si de defrisare, guvernul Brazilian impreuna cu mai multe ONG-uri lupta de pe o pozitie ingrata pentru a proteja teritoriul bastinasilor si vietile lor.

Potrivit Daily Mail, cercetatoarea Fiona Watson de la organizatia Survival International, se teme ca daca autoritatile peruane vor persista cu aceasta atitudine ignoranta fata de triburi, atunci viitorul acestor oameni este total incert.

Vizitati site-ul www.survivalinternational.org pentru mai multe imagini si informatii despre triburile "pierdute" in trecut, care locuiesc in inima padurii amazoniene.

Foto front si main: Padurea amazoniana/ heatherlyone


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri