Pentru mine 1 Decembrie este o sarbatoare importanta

Fiecare natie se lupta cu ignoranta ei. Stiu ca uneori ceea ce se intampla la noi in tara ne face sa ne revoltam, sa vrem sa evadam si sa ne detasam de intreg, dar cred ca asta nu are absolut nicio legatura cu a crede ca limba pe care o vorbesti este cu desavarsire frumoasa, ca istoria locurilor in care traiesti este plina de semnificatii. Eu nu cred ca mai exista vre-un popor care sa se identifice mai tare cu propriile rautati sau uscaciuni, asa cum o fac romanii, anulandu-si parca sentimentele pozitive fata de ei insisi, anulandu-si sentimentul de coeziune. Iar lucrul acesta se vede in tot ceea ce facem. Nu stim sa ne unim fortele pentru a protesta impotriva deciziilor politice incorecte, nu stim sa ne revoltam civic, nu stim sa fim responsabili fata de tot ceea ce este in jurul nostru, tocmai de aceea, pentru ca nu ne mai pasa ca suntem un tot, ca apartinem de aceasta comuniune care inseamna Romania. Nu stim sa ne mai bucuram impreuna.

Anul trecut eram foarte revoltata din pricina a ceea ce este in jur. Vedeam mult gri si eram decisa sa nu ma mai agit atat de tare cu privire la “1 Decembrie”, aderand intr-un fel la energia generala. Si chiar asa am si facut, nu prea puteam sa regasesc acel sentiment de sarbatoare. Pana intr-un moment in care am primit o adevarata lectie, ceva cu adevarat revelator: “La multi ani de 1 Decembrie, Ziua voastra! Cu simpatie!”. Era un mesaj primit pe Facebook, de la unul dintre francezii intalniti la Roma.

Sunt decisa sa nu mai repet aceeasi greseala si anul acesta, asa incat cu siguranta imi voi prinde intr-un mod ingenios panglicile tricolore. La multi ani!

 Foto front si main: By KpaTyH /Shutterstock

    de  Iulia Sima
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri