Singuratatea, aventurile amoroase, personalitatea dominatoare si violenta a sotului ei sunt cateva dintre temele jurnalului Constantei Buzea, prima sotie a lui Adrian Paunescu scrie Romania Libera, care publica cateva citate din aceasta carte.

* nota: Cu gandul aici, la sloganul feminist "Ceea ce este personal este politic", care insemna un fel de legitimare a povestirii suferintelor femeilor, pentru ca ele devenite publice se transforma in prioritati politice.

Aceasta din urma teza presupune deja un anume grad de constientizare a experientelor comune, care indreptatesc sesizarea impartasirii unor probleme comune (de genul discriminarii la locul de munca, violentei domestice s.a.m.d.) pentru care solutiile nu mai pot fi individuale, pentru ca ele vizeaza tocmai femeile ca femei. (Sursa: un text de Mihaela Frunza)

** de exemplu operele laureatei cu Nobel, Doris Lessing, care sunt profund autobiografice, din care reiese un tumult al amintirilor din viata sa; prin aceasta interpretare extrem de personala, Lessing a scris despre contrastul dintre culturi si despre inechitati sociale.

Foto main: Shutterstock

Un articol de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri