Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat, într-un interviu acordat TVR, că planificările vor fi refăcute, pentru ca, în anul școlar următor, să poată fi recuperată materia pierdută din cauza grevei.

”Sigur că, pe parcursul acestei săptămâni, ceea ce se mai poate recupera, se va recupera, ceea ce nu, vom reface planificările ca anul viitor să se poată trece prin acele conţinuturi. Ceea ce ştim este că, la clasele terminale, conform planificării, materia trebuia să fie deja finalizată. Momentul debutului protestului este un moment în care ei erau deja în perioada de recapitulări”, a spus Deca.

În ceea ce privește măririle de salarii ale angajaților din învățământ, adoptate, ieri, prin ordonanță de urgență, ministrul Educației a spus: ”Aceste creşteri sunt o parte din măririle pe care oamenii le vor resimţi. Dacă acum vorbim despre măriri pe medie de 25%, grilele ar însemna o creştere de 60%. Practic, dacă mă pot exprima aşa, în urma protestelor vedem un avans, o devansare a creşterilor salariale de care sectorul de învăţământ ar fi urmat să beneficieze în urma noii legi a salarizării.”

Citiţi continuarea pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: Monkey Business Images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri