După trei săptămâni de grevă, luni, 12 iunie, profesorii au suspendat protestul. Au obținut 25% în plus la salariu, primă anuală și salariu de 4.000 de lei pentru un debutant. Între timp, dascălii și miniștri se acuză reciproc de gafe de comunicare și interese politice, iar sindicaliștii îi avertizează pe aleși că „se sinucid politic” dacă își încalcă promisiunile.

Greva profesorilor: ce s-a schimbat după cele trei săptămâni fără școală

După trei săptămâni de grevă, trei proteste și emoții la cote înalte pentru candidații la Bacalaureat, Guvernul și profesorii au căzut la o înțelegere. Salariul brut al unui cadru didactic debutant va fi mărit cu peste 30%, adică 1.300 de lei brut în plus la salariu.

Profesorii cu definitivat vor fi plătiți cu peste 6.500 de lei brut, cei cu grad didactic doi și experiență medie 7.000 de lei, iar cei cu vechime de peste 25 de ani vor avea aproape 8.500 de lei. De la 1 iunie, vor avea salarii mărite cu 25%, iar de la 1 ianuarie 2023, cu încă 25%. Mai mult, vor încasa o primă anuală de 1.500 de lei până în 2027.

„Dacă nu se respectă, se va relua greva generală”, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Cititi mai multe pe 9news.ro

Foto fr si main:Billion Photos /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri