O serie de sancțiuni noi pentru conducătorii auto din România au fost introduse în Codul Rutier. De asemenea, unele sancțiuni deja existente au fost înăsprite, astfel că șoferii sunt obligați să fie mai atenți dacă nu vor să fie buni de plată.

Noi sancțiuni în Codul Rutier. La ce ar trebui să fie atenți șoferii

Conducătorii auto care vor fi agresivi la volan vor fi buni de plată. Aceștia vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 580 de lei și 725 de lei și, de asemenea, suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

În cazul conducătorilor auto „care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens” sunt vizați de aceste sancțiuni.

Totodată, manevra de întoarcere a mașinii prin folosirea frânei de mână sau pornirea de pe loc „cu patinarea excesivă, în gol, a roților motoare” este la fel o încălcare și face parte din categoria conducerii agresive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A fost odată un păr uscat și fragil... România are primul muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice 9 sfaturi de la stiliști pentru a urma un orar lunar de frumusețe

Cititi mai multe pe 9news.ro

Foto fr si main: Africa Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri