De aproape un an de zile, elevii români urmează cursuri online, din cauza pandemiei. Situația aceasta va mai dura un timp, iar adaptarea elevilor, părinților și profesorilor la cerințele școlii online este esențială pentru asimilarea corectă a materiei. 

Este adevărat că aceste cursuri la distanță, din fața calculatorului sau tabletei, aduc unele dezavantaje procesului de învățare, dar, din fericite, există soluții prin care neplăcerile pot fi combătute eficient. Iată care sunt acestea.

Studiul individual

Pentru a putea ține pasul cu programa școlară în contextul cursurilor online, elevii care își doresc performanță trebuie să acorde mai mult timp ca de obicei studiului individual. Nu ne referim la meditații, ci la diferite teste online care pot fi făcute, pentru ca elevul să afle cât de bine a înțeles o anumită materie. În acest fel poate fi realizată o testare online pentru bac sau pentru alte evaluări, la diferite materii și pentru orice nivel de studiu.

Tot la capitolul studiu individual pot fi luate în calcul și cursurile online organizate de diferite fundații sau asociații care vin în ajutorul elevilor interesați să asimileze cât mai bine și cât mai ușor anumite materii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei

Socializarea

Una dintre cele mai mari dezavantaje ale școlii online este că nu mai permite socializarea între elevi. Totuși, chiar dacă nu se mai pot întâlni față în față, elevii pot păstra legătura și pot socializa online, în afara orelor de curs. Grupurile de WhatsApp, întâlnirile private pe Zoom sau pe alte platforme de acest le oferă ocazia să comunice așa cum își doresc, fără a se înstrăina unul de altul. Jocurile online sunt o altă soluție, la fel și întâlnirile față în față, afară, dar în grup restrâns și cu păstrarea măsurilor de protecție.

Învățarea aplicată

Un alt dezavantaj al cursurilor online este imposibilitatea organizării unor ore aplicate, cum sunt experimentele care se pot face la orele de fizică sau chimie. Pentru că nu mai au acces în laboratoarele școlii, elevii trebuie să se limiteze la partea teoretică a materiei, care este de obicei mai plictisitoare.

Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  OFICIAL Cum se va face înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024

Această problemă se poate rezolva însă relativ ușor, cu ajutorul unor centre specializate, care asigură cursuri practice, ateliere și experimente pentru elevii pasionați de știință. Și vizitele la un muzeu de științe naturale sau la Muzeul Simțurilor pot fi de folos, pentru că în acest fel elevii vor putea înțelege mai ușor și într-un mod plăcut anumite concepte care sunt abstracte și dificile.

În concluzie, există multe soluții prin care pot fi combătute dezavantajele școlii online, important este că existe interes din partea elevilor și părinților, astfel încât să nu se piardă nimic important din materia care trebuie asimilată în această dificilă perioadă.

Sursa foto: Fotografie creată de Julia M Cameron, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri