Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori

16 Decembrie 2020 publicat în Social 12 share-uri

Calitatea actului didactic a scăzut odată cu pandemia de coronavirus și implementarea școlii online, susțin aproape jumătate dintre elevii, părinții, precum și profesorii din România.

Sfaturi pentru părinți: “Vorbiți cu copiii despre necesitatea de adaptare și învățare continuă. Dați-le exemple concrete”

- Vorbiți cu copiii voștri despre importanța școlii în dezvoltarea personală, vocațională și profesională, dar și despre necesitatea de adaptare și învățare continuă. Oferiți-le exemple concrete și contextuale, de exemplu: dacă doctorii și oamenii de știință nu ar fi învățat continuu, ei nu ar fi reușit să creeze un vaccin atât de repede, ocazie prin care puteți vorbi de perspective optimiste pentru viitor.

- Învațați împreună cu copilul cum să utilizați eficient tehnologia și internetul. Aflați despre beneficiile dispozitivelor și platformelor. Arătați-le cum puteți păstra legătura cu cei dragi prin conferințe video la care beți o ciocolată caldă împreună cu cei sunați, găsiți un joc pe care copiii îl pot juca online cu prietenii lor ori prin emoticoane și GIF-uri pe aplicații de tip chat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

- Acordați-vă timp pentru a comunica și a înțelege nevoile și provocările copiilor. Ajutați-i să se organizeze și să aibă o atitudine pozitivă referitoare la schimbări. Povestiți-le despre o schimbare recentă și modul în care v-a impactat, dar și modalitatea prin care ați știut să o gestionați.

- Încurajați copiii să se dezvolte în aria lor de interes, fără a neglija participarea la cursurile online. Dacă lor le place să deseneze, participați și voi, atât cât puteți, la această activitate, arătându-le că vreți să le vedeți noile creații.

- Informați-vă activ cu privire la schimbările și oportunitățile ce apar în contextul actual și ieșiți din zona de confort prin acțiuni concrete. Socializați în cadrul grupurilor de pe platformele sociale, implicați-vă în activități noi și testați recomandările părinților cu care interacționați și rezonați.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Sfaturi pentru profesori: “Amintiți-vă ce v-a motivat să fiți profesori. Urmați cursuri online despre susținerea prezentărilor, instalați-vă aplicații să vă organizați, citiți cărți de dezvoltare personală”

► Folosiți timpul personal pentru a vă aminti ce v-a determinat să deveniți profesori.
Amintiți-vă de când erați mici și vă imaginați cum aveați să fiți profesori, iar mai apoi cum ați pus accent pe dezvoltarea unei cariere profesionale bazată pe muncă, pasiune și motivație.

► Analizați contextul din punct de vedere al oportunităților și necesităților, dar și al rezistențelor personale și puneți pe hârtie lucrurile pe care este necesar să le învățați, având în vedere predarea online, dar și gândurile și emoțile asociate cu acestea.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Principiile de bază ale mașinii CNC

► Analizați ideile care vă vin în minte cu privire la facilitățile digitalizării școlii (timpul salvat din trafic, accesul facil la informații din orice locație, pregătirea în liniște a cursurilor și descoperirea unor metode creative de învățare etc.).

► Identificați valorile personale transpuse în contextul actual - cum se manifestă ele prin comportamente (ex: perseverența de a învăța continuu, de a înfrunta obstacole etc.).

► Concepeți strategii și modalități de mobilizare și de dezvoltare a resurselor interne cu scopul adaptării la schimbare, pentru a vă menține echilibrul, fiind deschis la nou (comportamente care pot fi exemple și transmise elevilor).

► Formați-vă o rutină confortabilă și obiceiuri care să vă ajute în situațiile vulnerabile; vă puteți abate, din când în când, de la rutină, încercând lucruri noi și creative care să vă stârnească entuziasmul și să vă ajute să creșteți calitatea predării, precum și pentru a descoperi lucruri noi.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

► Urmați cursuri online despre susținerea prezentărilor, instalați-vă aplicații care să vă ajute să vă organizați, citiți cărți de dezvoltare personală.

► Stabiliți care vă sunt temerile, nevoile și intențile cu privire la perioada următoare și vorbiți despre aceste perspective cu persoane care vă pot inspira sau pe care le considerați exemple.

* Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală şi non-profit, înființată în 2009, care îi îndrumă pe tineri să-şi antreneze potenţialul, astfel încât să-şi dezvolte atitudini şi comportamente prosociale, care să îi ajute în viață și în carieră. Misiunea sa este de a ajuta tinerii să devină creatorii proprilor vieţi, implementand în programe educaţia centrată pe valori - un model educaţional ce implică dezvoltarea de competenţe împărţite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalităţii, implicare civică şi well-being.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

În prezent, organizația dezvoltă patru programe educaţionale naţionale: Adoptă un Liceu, Excepţionalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie la dezvoltarea educaţiei autohtone, oferind cunoaştere şi îndrumare adolescenţilor, tinerilor şi profesorilor.

Foto fr si main: By Sk Elena /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri