12:11, 26 Noiembrie 2014 publicat în Social

Anual, cantitatea totala de deseuri generate la nivelul Romaniei este de 10,2 tone de persoana, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte tari au produs mai multe deseuri pe cap de locuitor in UE in anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia si Suedia

„Haideti sa hranim stomacul, nu cosul de gunoi!”

Comisarul european pentru mediu si pescuit, Karmenu Vella, si-a exprimat sprijinul pentru aceasta initiativa, cofinantata prin programul Life al UE. Deoarece risipa alimentara constituie o problema serioasa, in acest an, accentul este pus tocmai pe modalitatile de stopare a risipei alimentare. Sloganului campaniei, „Haideti sa hranim stomacul, nu cosul de gunoi!”, invita utilizatorii de internet sa acceseze pagina de web www.ewwr.eu pentru a afla ce pot face in sprijinul trecerii la o economie circulara – o economie in care produsele sunt concepute din start spre a fi reutilizate, reparate, refabricate si reciclate, mai degraba decat incinerate sau depozitate in gropi de deseuri, o economie in care deseurile devin o resursa.

Citeste si:
Reflexele la nou-nascut – care sunt si cum le testam pentru a ne...
Reflexele la nou-nascut –...

Anual, cantitatea totala de deseuri generate la nivelul Romaniei este de 10,2 tone de persoana, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte tari au produs mai multe deseuri pe cap de locuitor in UE in anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia si Suedia.

Conform sondajului paneuropean Eurobarometru, derulat in decembrie 2013, 96% dintre europeni considera ca este important ca Europa sa isi utilizeze resursele mai eficient, iar 86% dintre acestia considera ca o utilizare mai eficienta a resurselor ar fi benefica pentru calitatea vietii din tara lor.

Citeste si:
Primul studiu de biodiversitate pentru Parcul Național Cozia 
Primul studiu de...

Despre Saptamana Europeana pentru Reducerea Deseurilor

Lansata in anul 2009, Saptamana europeana pentru reducerea deseurilor s-a bucurat de un succes urias in intreaga Europa, in cadrul acesteia fiind implementate peste 25 000 de actiuni de comunicare in 28 de tari. Coordonat de Asociatia Oraselor si Regiunilor pentru Reciclare si Gestionare Durabila a Resurselor (ACR+), evenimentul face parte dintr-un efort paneuropean mai amplu de reducere a deseurilor si de imbunatatire a gestionarii acestora.

O alta initiativa paneuropeana de crestere a gradului de constientizare este reprezentata de campania „Generation Awake”, care promoveaza utilizarea durabila a resurselor naturale si incurajeaza perceperea „deseurilor” ca fiind o resursa valoroasa. Aceasta initiativa pune la dispozitie o serie de instrumente online, printre care un site web multilingv, un Ghid pentru consum, o pagina de Facebook si clipuri video. Intre acestea din urma, cel mai recent a inregistrat peste sase milioane de vizualizari, fiind rasplatit recent cu un Delfin de Aur la cea de-a 5-a editie a Premiilor Cannes Corporate Media & TV 2014.

Pentru mai multe informatii: www.ewwr.eu

Foto homepage si int: Reciclare hartie, Shutterstock
 


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri