'Barbati, egalitatea de gen este si problema voastra!' - Emma Watson. Tot mai multe femei isi recunosc astazi, in mod public identitatea de feministe, atat in jurul nostru, cat si persoane foarte cunoscute, staruri care apartin vietii publice. Dar avem nevoie si de barbati feministi, iar ei pot adera la Campania mondiala HeForShe (El pentru Ea).

Am vazut barbati fragili si nesiguri din cauza unui mesaj distorsionat despre ceea ce inseamna sa fii un barbat de succes. Nici barbatii nu au beneficiile egalitatii. Nu prea vorbim despre faptul ca si barbatii sunt prizonierii stereotipurilor de gen dar pot sa vad ca si ei sunt si ca atunci cand ei vor fi liberi, lucrurile se vor schimba si pentru femei, ca o consecinta naturala. Daca barbatii nu ar trebui sa fie agresivi doar ca sa fie acceptati, femeile nu ar fi umile si supuse. Daca barbatii nu ar avea controlul, femeile nu ar trebui sa fie controlate.

Si femeile si barbatii ar trebui sa fie liberi sa fie sensibili. Si barbatii si femeile trebuie sa se simta liberi sa fie puternici… Este timpul sa nu mai percepem cu totii genderul ca pe un spectru de doua seturi de idei aflate in opozitie. Daca ne oprim din a ne mai auto-defini prin ceea ce nu suntem si am incepe sa ne auto-definim ca ceea ce suntem – cu totii putem fi mai liberi si despre acest lucru este Campania HeForShe. Este vorba despre libertate. Imi doresc barbati care sa ia aceasta mantie. Astfel incat fiicele lor, surorile lor si mamele pot fi libere de prejudicii dar de asemenea pentru ca baietii lor sa aiba permisiunea sa fie vulnerabili si umani --- revendicati-va aceste parti din ei pe care le-au abandonat si pentru ca in acest fel sa fie versiuni mai adevarate si mai complete de indivizi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Poate va intrebati cine este aceasta fata Harry Potter? Si ce cauta pe scena Natiunilor Unite. Este o intrebare foarte buna si aveti incredere ca mi-am pus-o si eu la randul meu. Nu cred ca sunt calificata sa ma aflu aici. Dar tot ce stiu este ca imi pasa de aceasta problema. Si ca vreau ca lucrurile sa fie mai bune. Si vazand ceea ce am vazut – si fiindca mi s-a dat sansa --- Simt ca este datoria mea sa spun ceva. Omul de stat englez Edmund Burke a zis: „Tot ceea ce este nevoie pentru ca fortele raului sa triumfe este ca destui barbati si femei buni sa nu faca ceva”.

In agitatia mea pentru acest discurs si in momentele mele de indoiala mi-am spus foarte ferm – daca nu eu, cine, daca nu acum, cand. Daca aveti indoieli similare atunci cand oportunitatile va sunt prezentate, sper ca aceste cuvinte sa va fie de ajutor.

Fiindca realitatea este ca, daca nu vom face ceva, ne vor lua 75 de ani, astfel incat eu voi avea aproape 100 de ani, pana cand femeile se pot astepta sa fie platite la fel de mult precum barbatii pentru aceeasi munca. 15.5 milioane de fete vor fi maritate in urmatorii 16 ani de copii. Si dupa cum arata cotele actuale, abia in anul 2086, fetele africane din zonele rurale vor primi toate, educatie secundara. Daca si tu crezi in egalitate, poate ca si tu esti unul dintre acei feministi despre care am vorbit mai devreme.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Si pentru acest lucru va aplaud.

Ne straduim pentru un cuvant care sa unifice dar vestea buna este ca avem o miscare de unificare. Se numeste HeForShe. Va invit sa faceti un pas inainte, sa fiti vazuti si sa vorbiti despre acest lucru, sa fiti El pentru EA. Si sa va intrebati daca nu eu, atunci cine, daca nu acum, atunci cand.

Va multumesc.

Iti recomandam si:

Istoric: Ce inseamna cu adevarat Ziua Internationala a Femeii?

10 femei celebre din Romania


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri