19 Septembrie 2014 publicat în Social 28 share-uri

Aproximativ 200.000 persoane sunt afectate de poliartrita reumatoida, incidenta fiind de trei ori mai mare la femei, comparativ cu barbatii.

Bolile reumatice afecteaza la nivel mondial 1,7 miliarde de oameni si ocupa locul patru ca impact asupra sanatatii generale a populatiei lumii, cu o crestere de 45% in ultimii 20 de ani. In Uniunea Europeana, aproximativ 100 milioane de persoane sufera de boli reumatice, 25% din totalul costurilor produse de boli fiind cauzate de acestea. In consecinta, UE a inclus bolile reumatice intre prioritatile programului HORIZON 2020, adoptat de Parlamentul European in decembrie 2013.

Pe langa impactul pe care poliartrita reumatoida il are asupra pacientului, aceasta determina si o povara financiara importanta asupra bugetelor nationale de ingrijiri de sanatate, cauzata de costurilor legate de spitalizari si scaderea productivitatii la locul de munca. Poliartrita reumatoida debuteaza la cel mai productiv segment de populatie, cel cu varste intre 25 si 40 de ani. Cu cat boala apare mai devreme, cu atat creste probabilitatea de a dezvolta complicatii severe. Expertii din Statele Unite estimeaza ca poliartrita reumatoida provoaca cele mai mari pierderi economice, comparativ cu oricare alta boala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

In Romania, impactul bolilor reumatice este mai mare decat al altor afectiuni precum cardiopatia HTA, BPOC, cancerul pulmonar, ciroza hepatica sau diabetul zaharat. Societatea Romana de Reumatologie considera necesara includerea bolilor reumatice (poliartrita reumatoida, spondiloartrite, artroza, guta, boli de tesut vasculo-conjunctiv) in Strategia Nationala de Sanatate 2014-2020 si in Planul de actiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea strategiei nationale.


„Maini cu viata” este o campanie initiata de Liga Romana contra Reumatismului, in parteneriat cu Societatea Romana de Reumatologie si AbbVie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri