12:04, 23 Aprilie 2013 publicat în Social

SEXUL vs BARZA este prima platforma online de educatie sexuala in format video pentru adolescenti. Evenimentul are loc marti, 23 aprilie, de Ziua Bibliotecarului din Romania, intre orele 10:30-12:00, la Palatul Parlamentului (Str. Izvor 2-4, intrarea S2)*

Educatia sexuala a tinerilor este una din marile carente ale actualului sistem de invatamant din Romania, iar tara noastra are printre cele mai ridicate rate la avorturi si sarcini nedorite la adolescente din Europa. Teme precum abuzul sexual sau infectiile cu transmitere sexuala sunt insuficient cunoscute in randul adolescentilor.

SEXUL vs BARZA - www.sexulvsbarza.ro - este o platforma online care cuprinde videoclipuri scurte de educatie sexuala, prin care adolescentii pot intelege mai bine subiecte precum sexualitatea, respectul fata de diversitate, dar si chestiuni legate de corp, relatii si contraceptie. Sustinut de Asociatia FRONT, proiectul a fost unul dintre cei trei castigatori ai Galei ReStart Romania 2012, un program al TechSoup Romania si este promovat ca instrument online menit sa ajute la educarea si emanciparea tinerilor.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

La intalnire, elevi de liceu, profesori, parinti si bibliotecari, alaturi de parlamentari si alti factori de decizie, vor viziona primele clipuri SEXUL vs. BARZA si vor discuta despre accesul la educatie sexuala al tinerilor din Romania. Evenimentul are loc cu sprijinul doamnei deputat Liliana Minca, Presedinta Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati, Parlamentul Romaniei.

Evenimentul este organizat de Programul Biblionet, in parteneriat cu TechSoup Romania si Fundatia Marie Stopes International Romania.

Citeste si:
Operatia de indepartare a amigdalelor la copii
Operatia de indepartare a...

Programul national Biblionet - lumea in biblioteca mea este una dintre cele mai importante investitii intr-o interventie de anvergura pentru facilitarea accesului public la Internet si construirea unui sistem durabil de biblioteci publice moderne in Romania. Cu ajutorul bibliotecarilor, platforma educationala SEXUL vs BARZA va fi sustinuta si promovata in peste 2.000 de biblioteci publice din Romania.

Foto front si main: Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri