Gălbenuș merită calificative de top! Este shop-ul online care aduce piese vestimentare realizate din materiale naturale, așa cum este bambusul, se implică în protecția mediului prin variante sustenabile și oferă garanția produsului de calitate superioară pe care trebuie să îl utilizăm cu respect pentru natură.

Când ați deschis acest shop și cum a venit ideea să aduceți pe piața din România haine pentru copii?

Magazinul s-a născut după cei doi copii, în 2017. Îmi place să spun că este cel de-al treilea copil al meu. Dorința de diversitate în acest domeniu, care la acel moment era destul de restrânsă în România, m-a îndemnat să caut variante ecologice și prietenoase cu pielea copiilor mei și să le aduc pe piața locală.

Care este calitatea acestor piese vestimentare, din ce țesături sunt realizate, ce conțin ca fibre și de ce ar trebui să îmbrăcăm copiii noștri în astfel de haine?

Toți furnizorii sunt aleși de noi pentru calitatea țesăturilor, pentru respectarea proceselor ecologice de fabricare, dar și a standardelor etice în muncă. Furnizorii urmăresc fiecare etapă a procesului de producție și fabricare pentru a se asigura că toate certificările sunt respectate (GOTS, FAIRTRADE, OEKOTEX, Mulesing Free, Woolmark.)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

Am văzut că aveți și haine pentru părinți. Prin ce se disting aceste haine, ce au special?

La fel ca hainele pentru copii, piesele vestimentare pentru adulți realizate din materiale naturale asigură confort în orice moment al zilei. Se pot purta în straturi pentru reglarea eficientă a temperaturii corpului. Sunt piese clasice care pot face parte din garderobă sezon după sezon, ajutându-ne să economisim atât resurse financiare cât și resursele Planetei.

De unde aduceți piesele vestimentare (vă rog să enumerați tările și brand-urile pe care le vom regăsi în shop-ul www.galbenus.ro)

Colaborăm în general cu branduri din Europa, dar care își asigură materie prima de cea mai înaltă calitate din regiuni de pe întreg globul. Disana folosește lână organică din Patagonia, WeLoveFrugi și Kite Clothing utilizează bumbac din India sau Turcia pentru cele mai vesele haine iubite de copii, Serendipity Organics și Mabli produc tricoturi cu lână merinos, baby alpaca și llama din America de Sud, Engel produce îmbracaminte fina cu lână și mătase în Germania, Hust&Claire și Geggamoja au în oferta bambus dar și lână organică, Matona produce în Portugalia haine din in și bumbac organic, Crawler este iubit pentru hainele care cresc împreună cu copiii din lână merinos extrafină, certificată Woolmark produse în Cehia, Raspberry Republic și Fluff (cele mai pufoase geci de puf) produse în Polonia. Cele mai iubite de fetițe și mămici sunt piesele Rosemunde din mătase naturală și bumbac organic, toate încadrate cu dantelă. Din gama hainelor funcționale Reima este un brand suedez care produce geci și echipamente rezistente la apă pentru ca cei mici sa fie protejati în orice condiții. În privința încălțărilor, din oferta Galbenuș fac parte ghetele de toamnă și iarnă pentru copii, cizmele de cauciuc Bisgaard și papucii de lână pentru interior Nanga și Magicfelt.

Produsele sunt sustenabile, cum primește publicul țintă din România ceea ce vindeți dvs. Este cumpărătorul român educat să cumpere produse organice? Care este feedback-ul?

Românii sunt din ce în ce mai implicați în protecția mediului și dornici să găsească variante sustenabile pentru trai. Clienții noștri iși doresc să facă alegeri informate, așa că răspundem cu bucurie tuturor întrebărilor pe care le primim de la ei. A trăi sustenabil înseamnă ca produsele utilizate să fie realizate într-un mod respectuos pentru Planetă prin procese ecologice, dar și să fie folosite cat mai mult timp pentru economisirea resurselor. În esență, este mai convenabil pe termen lung și are consecințe benefice asupra bugetului și asupra mediului.

Ce anume au special produsele pentru casă (cămin), așa cum sunt pernele, pilotele, detergenții eco?

Cred că trebuie să ne îndreptăm cu totul către un stil de viață ecologic, atât în privința hainelor, dar și a celorlalte produse folosite. Gama Galbenuș conține produse ecologice, iar din ofertă fac parte atât produse de îngrijirea casei, dar și obiecte pentru cămin (perne, pilote, paturi).

Pilotele și pernele sunt produse de partenerul nostru român Confort Merino și sunt realizate din lână și bumbac organic. Acestea asigură termoreglare, sunt moi și ușoare. Produsele de curățenie sunt ecologice, biodegradabile, realizate din surse vegetale și nu conțin substanțe chimice periculoase pentru piele.

Există competitivitate pe piață? Cum simțiți concurența?

Românii au înteles că este nevoie să ne îndreptăm atenția către protecția mediului, către o viață dusă cu grijă, lipsită de substanțe dăunătoare, și multe magazine ies în întampinarea acestor nevoi. Este un lucru care bucură. Credem că putem învăța unii de la alții și că doar împreună putem crește o generație nouă, cu suflet curat și respect pentru Planetă.

Puteți da câteva exemple, vă rog, de noi colecții pe care le veți aduce în magazin în acest nou sezon, toamnă-iarnă?

Am primit deja toate colecțiile acestui sezon. Noutățile anului constau în brandul Raspberry Republic și Reima. Multe dintre brandurile cu care colaborăm lucrează pe bază de colecții în serii mici. Astfel, toate produsele sunt noi în fiecare sezon. Alte branduri precum Disana, Crawler și Engel aduc noutăți în fiecare sezon.

Am văzut că aveți haine din bambus. De ce ar trebui să le purtăm? Unde se fac astfel de piese vestimentare, în ce tări?

Iubim hainele de bambus. În primul rand pentru că sunt moi, atât de moi că îți vine să nu le mai dai jos. Bambusul este o fibră regenerabilă, cea mai ecologică de pe planetă. Țesatura de bambus este antibacteriană, super-absorbantă, asigură protecție UV naturală, are proprietăți de termoreglare și foarte important este că fibra de bambus este hipoalergenică - bambusul natural NU provoacă reacții alergice. Astfel, hainele din bambus sunt perfecte pentru persoanele care suferă de dermatite, din ce în ce mai multe în ziua de azi, din păcate.

Slow Living a devenit o sintagmă obișnuită în ultimii ani. Am văzut că v-ați propus să educați copiii în acest sens. Cum reușiți?

Copiii noștri sunt crescuți în spirit liber, înconjurați de natură. Le-am fost mereu alături cu explicații privind alegerile pe care le facem și au învățat de mici să respecte Planeta. Ei sunt implicați în îngrijirea plantelor din curte și sunt foarte atașati de animale. Mergem adesea în drumeții împreună pentru a ne bucura de natură și pentru a ne reconecta.

Vizitează: https://www.galbenus.ro/collections/material-bambus


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri