Un zambet larg si sincer care dezvaluie dinti frumosi si ingrijiti reprezinta o adevarata incantare pentru oricare dintre noi.
Dantura se numara printre cele mai importante componente anatomice care contribuie la alcatuirea chipului omenesc. Un zambet larg si sincer care dezvaluie dinti frumosi si ingrijiti reprezinta o adevarata incantare pentru oricare dintre noi. Si in plus, pe langa aspectul estetic, dintii reprezinta un baromentru sensibil si delicat care masoara starea de sanatate a intregului organism. Afectiunile dintilor influenteaza in mod direct sanatatea omului, de aceea ar trebuie sa punem mai mult accent pe prevenirea imbolnavirii dintilor decat pe tratarea acestora. Ar trebui sa stim ce inseamna o igiena bucala corecta, ce rol au pastele de dinti in mentinerea sanatatii dintilor, cat de importanta este alimentatia pentru sanatatea dintilor si de ce sunt necesare vizitele la medicul stomatolog.

Ingrijirea corecta a dintilor


O igiena corecta a dintilor presupune indepartatea pietrei de pe dinti, tratarea cariilor usoare, refacerea lucrarilor incorect realizate si un periaj adecvat. Un periaj dentar corect se realizeaza cu ajutorul intrumentelor de curatare dentara precum periuta de dinti sau ata dentara. Foarte importante insa sunt modalitattile prin care se practica periajul dentar si pastele de dinti pe care le folosim. Pastele de dinti sunt formate din pulberi dentare curol de curatare si de slefuire si din diverse substante care dau vascozitatea. Atunci cand alegem o pasta de dinti, trebuie sa fim atenti la continutul lor. Fluorul, substanta des intalnita in continutul pastelor, are o actiune anticarioasa, dar eficienta sa este destul de redusa deoarece saliva diminueaza concentratia fluorului aflat in gura. De de alta parte, o concentratie prea mare de fluor poate fi periculoasa in sensul ca poate produce intoxicati. Se pare insa ca ureea su amoniul folosite in pastele de dinti diminueaza aparitia cariilor cu 3-30%.

Pulberile dentare pot fi foarte eficiente in sensul ca prin procesul de frecare, suprafetele asupra carora se actioneaza sunt curate rapid. Un dezavantaj al prafurilor dentare il constituie faptul ca acestea pot ataca smaltul dintilor prin subtiere si tocire. Daca acestea nu sunt inlaturate imediat din cavitatea bucala prin clatirea cu apa, pot determina depunerea pietrei pe dinti. Se recomanda de aceea, utilizarea acestora o data pe zi si nu mai mult. Apa de gura nu are un efect de curatare foarte profund, insa are un efect calmant si de improspatare a respiratiei datorita componenetelor aromatice pe care le contin. Ata dentara este eficienta in indepartarea resturilor alimenatare dintre spatiille interdentare, dar trebuie utilizata inainte de periaj si nu dupa.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri