27 Septembrie 2011 publicat în Sanatate 220 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Banala mamaliga pe care noi romanii o consumam atat de des este de fapt un medicament naturist folositor in tratarea diverselor afectiuni ale organismului uman.

Mamaliga este si ea de doua feluri: pripita si fiarta. Pe cea pripita o mananca mai mult orasenii si se prepara punand malai putin cate putin in apa sarata fierbinte, asa incat ea sa fiarba in mod egal. Fierberea dureaza mai putin decat la mamaliga vartoasa, preferata mai mult la tara. In acest caz, malaiul se pune tot dintr-o data in apa sarata si se lasa sa fiarba pana da in foc (precum laptele). Atunci se sparge cu facaletul si se taie cu sfoara.

Terciul de malai este mamaliga pe jumatate lichida mancata cu placere de copii cu felii de branza ori zeama de prune.

Pasatul este tot un fel de terci, insa malaiul din care e facut este mai grunjos, mai are si mai tare la fir.

Cocolosul sau bulzul se face din branza invelita in mamaliga si coapta pe carbuni. In unele locuri, malaiul se amesteca cu dovleac fiert.

Mai multe despre proprietatile miraculoase ale mamaligutei puteti afla aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Praz: beneficii, rețete și cultivare - ghid complet pentru mâncăruri fine și recolte bogate de praz Năut - beneficii și preparare. Rețete de hummus, falafel, curry și salată de năut numai bune pentru post Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun - mâncăruri autentice de sărbători

Foto front si main: Wikipedia





Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri