Mamaliga este si ea de doua feluri: pripita si fiarta. Pe cea pripita o mananca mai mult orasenii si se prepara punand malai putin cate putin in apa sarata fierbinte, asa incat ea sa fiarba in mod egal. Fierberea dureaza mai putin decat la mamaliga vartoasa, preferata mai mult la
Terciul de malai este mamaliga pe jumatate lichida mancata cu placere de copii cu felii de branza ori zeama de prune.
Pasatul este tot un fel de terci, insa malaiul din care e facut este mai grunjos, mai are si mai tare la fir.
Cocolosul sau bulzul se face din branza invelita in mamaliga si coapta pe carbuni. In unele locuri, malaiul se amesteca cu dovleac fiert.
Mai multe despre proprietatile miraculoase ale mamaligutei puteti afla aici.
Foto front si main: Wikipedia
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor