Orice femeie care a citit despre cancerul la san sau chiar s-a confruntat cu el stie ca anumiti factori de risc precum varsta, menstruatia timpurie, menopauza cu debut intarziat ori o familie de antecedente nu pot fi controlati. Exista insa si alti factori de risc ce pot fi controlati de noi, femeile, cu usurinta.

Facand totusi schimbari simple in viata noastra de zi cu zi putem controla factorii de risc si astfel preveni aceasta forma de cancer.

Ce dezvolta cancerul la san? De ce femeile din china nu au cancer de san?

In China, cancerul la san este aproape inexistent, statisticile aratand faptul ca doar o femeie din 10000 moare de aceasta boala, comparativ cu tarile din Europa unde este afectata o femeie din 10.

Nu este nicidecum vorba de faptul ca in China exista mai putina poluare urbana. De exemplu, in Hong Kong rata de cancer la san este de 34 din 10000, foarte mica in comparatie cu cea din Europa. Asadar, altii sunt factorii care influenteaza aceasta boala cumplita, independenti de poluare, urbanizare sau mediu.

Trebuie spus in primul rand ca factorul ce provoaca aceasta problematica afectiune nu este genetic. Cercetarile stiintifice au aratat ca atunci cand chinezii sau japonezii de muta in Occident, pe parcursul unei generatii sau doua, ratele de cancer la san se apropie de cele ale tarii gazda. Acelasi lucru se intampla si atunci cand cei din Orient adopta un stil de viata occidental in Hong Kong. De fapt, cancerul la san mai este numit in China si “boala femeilor bogate” pentru ca numai cei instariti isi pot permite acolo “mancare Honk Kong” (inghetata, spaghete, branza feta etc.) .

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Ce trebuie să știi despre infecțiile urinare? Ce trebuie să știi despre infecțiile urinare?

Asadar, numarul mare de cazuri de cancer la san are legatura cu stilul de viata al clasei de mijloc din societatea in care traim.

Ce anume este atat de diferit in stilul de viata al chinezilor? La ei de ce nu fac femeile cancer de san?

Abordand problema logic si examinand numeroase studii primul lucru luat in considerare este cantitatea de grasimi din dieta. Cercatatorii au descoperit ca in ani ’80 numai 14% din calorii in dieta chinezilor era din grasimi, comparativ cu 36% in Europa.

Totusi, numeroase femei care tin o dieta echilibrata, scazuta in grasimi si bogata in fibre, sunt predispuse la aceasta boala. Asadar, raspunsul la problema nu este cantitatea de grasimi, ci consumul de produse lactate.

Chinezii nu consuma lactate. Majoritatea dintre ei sufera de intoleranta la lactoza si oricum sunt de parere ca laptele este numai pentru bebelusi. Studiind comportamentul asiaticilor din aceasta tara putem observa cum intotdeauna refuza politicos produsele ce contin lapte. Pentru chinezi, preocuparea celorlalte popoare pentru lactate este privita ca fiind ciudata.

Femeile din România nu au timp pentru ele. Grija și timpul sunt întotdeauna îndreptate către familie, copii, părinți, dar niciodată către nevoile lor. Sigrid Ștefan povestește despre Cremooza, un magazin online ce oferă o experiență inedită iubitoarelor de skincare și make-up Putem crește o nouă generație de fete în tech? „Începând cu 7-10 ani fetele își pot pierde interesul în științele exacte, dar motivele nu țin de aptitudini.”

Cercetarile arata faptul ca peste 70% din populatia lumii nu poate digera lactoza, fapt ce i-a determinat pe nutritionisti sa considere ca este o situatie normala a adultilor si nu o deficienta anume. Poate ca natura incearca sa ne spuna ca anumite alimente nu trebuie consumate pentru ca organismul sa ramana sanatos si in putere.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri