Depresia este mai mult decat o stare neplacuta � este o boala serioasa. Daca toti ne simtim tristi uneori, nu suntem in apele noastre din cand in cand, unii oameni simt aceste sentimente foarte intens si pentru lungi perioade de timp, de cele mai multe ori, fara sa aiba un motiv anume. Aceasta este depresia.

Depresia poate sa apara ca o forma de furie sau descurajare, mai degraba decat sa fie asociata cu sentimentul deznadejdii. In aceasta perioada se poate ca cel bolnav sa cada in patima alcoolului sau a drogurilor. Daca depresia este severa, se pot observa episoade de psihoza ca halucinatiile.

Diagnostic

Depresia majora este diagnosticata atunci cand o persoana prezinta unul sau mai multe simptome ale depresiei, pentru cel putin doua saptamani.

Tratament

Medicamentele pe care o persoana le ia pentru alte probleme pot agrava depresia. S-ar putea sa fie necesar ca acestea sa fie schimbate dar nu fara a consulta medicul in prealabil.

Persoanele care sufera de o forma severa de depresie, acelea care nu pot sa mai functioneze sub nicio forma la parametri normali, cei cu tendinte suicidale clare si care prezinta un comportament nesigur pentru ei insisi si pentru comunitatea din care fac parte, trebuie sa fie tratati intr-un spital psihiatric.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Cei mai multi oameni trateaza depresia printr-o imbinare intre medicamentele anti-depresive si psihoterapie. Insanatosirea dureaza, dar se vad imbunatatiri ale starii pe zi ce trece.

Foto front, main si interior articol: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri