Depresia sau tulburarea afectiva de sezon, asa cum este denumita aceasta afectiune in literature de specialitate, se manifesta printr-o stare de disconfort psihic si fizic, pe care de regula o resimtim la trecerea de la anotimpul cald la cel rece. Depresia este cauzata de dereglarea ceasului biologic intern, datorita scurtarii zilelor si a scaderii luminii solare.

Pentru a echilibra nivelul de serotonina ai nevoie de prezenta aminoacidului 5-HTP in organism, in concentratii optime. Aceasta deoarece, prin procese biochimice, 5-HTP (I-5-Hidroxitriptofan) este transformat in serotonina la nivelul sistemului nervos central, nefiind posibila producerea “substantei fericirii” in organism fara parcurgerea conversiei de mai sus. 5-HTP este produs in mod natural in organism, dar nu in cantitati suficiente, din aminoacidul esential L-triptofan, pe care il obtinem din alimentele bogate in proteine.

Poti ajuta la prevenirea sau la tratarea depresiei de sezon printr-o dieta echilibrata, prin exercitii fizice regulate si prin administrarea unui produs natural si eficient, cum este 5-HTP de la Secom, care contine aminoacidul 5-HTP, precursor al serotoninei (substanta fericirii), extras din semintele plantei Griffonia simplicifolia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri