Pentru o boala atat de frecvent intalnita si extrem de traumatizanta, cancerul de san este un subiect mult prea rar intalnit in mass-media.
Sanul trebuie sa stea asadar intr-o pozitie cat mai naturala, sustinut preferabil de o bustiera din bumbac.

Sanul este o zona extrem de sensibila care trebuie protejate impotriva oricarui tip de traumatism. In cazul in care sufera totusi o lovitura zona trebuie urmarite atent in perioada urmatoare. Daca apare o modificare trebuie imediat sa te prezinti la medicul specialist.

3. Cunoasterea si limitarea factorilor de risc

Fumatul, alcoolul, dulciurile si grasimile in exces sunt factori de risc arhi-cunoscuti si nespecifici pentru cancerul de san. Stim ca trebuie sa le evitam, insa ne complacem in vechea scuza "Nu mi se va intampla tocmai mie!". Acestora li se adauga o alta lista de factori de risc, mai putin cunoscuti precum existenta cazurilor de cancer in familie. Medicii incadreza acest factor de risc in categoria "antecedente heredocolaterale". Existenta unei rude de sange cu cancer reprezinta un mare risc pentru o persoana de a dezvolta cancer - nu neaparat de acelasi tip.

In plus, curele de slabire drastice, oscilatiile de greutate si sedentarismul sunt incadrate la categoria "factor de risc" si prin urmare trebuie evitate.

Medicii oncologi au stabilit o serie de recomandari pentru prevenirea cancerului de san:

- o alimentatie bazata pe vegetale, cu limitarea consumului de carne
- limitarea grasimilor si dulciurilor
- renuntarea la alcool (sau maxim 250 ml vin/zi)
- renuntarea la fumat
- mentinerea unei greutati normale
- realizarea catorva exercitii fizice de intensitatea moderata (urcarea de 2-3 etaje, plimbari in aer liber).
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri