22 Februarie 2024 publicat în Sanatate 12 share-uri

Ce ar trebui sa includa alimentatia pentru femeile cu endometrioza si ce alimente ar trebui evitate? Citeste mai multe in articolul de mai jos.

Ce este endometrioza?

Endometrioza este o afectiune in care tesutul endometrial, care captuseste in mod normal uterul, creste in alte zone ale pelvisului, cum ar fi ovarele, vezica urinara, intestinele si trompele uterine.

Simptomele comune includ:

  • dureri menstruale intense;
  • balonare, constipatie, diaree;
  • probleme de fertilitate;
  • dureri in timpul actului sexual;
  • sangerari menstruale intense;
  • dureri de spate.

Severitatea afectiunii variaza foarte mult. Poate fi asimptomatica sau severa. Simptomele sunt adesea nespecifice si nu se coreleaza intotdeauna cu severitatea bolii.

Alimentatia si simptomele endometriozei

Putine cercetari au vizat relatia dintre alimentatie si simptomele endometriozei. Cu toate acestea, unele paciente constata ca anumite alimente tind sa declanseze sau sa le amelioreze simptomele. Este esential sa stim ca modificarile dietei si ale stilului de viata NU vor vindeca endometrioza, dar pot ajuta la reducerea simptomelor. Pentru a afla daca alimentele au un efect asupra simptomelor, o persoana cu endometrioza ar putea tine un jurnal alimentar. Este esential sa inregistreze tot ceea ce mananca pe parcursul zilei, precum si orice simptome apar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Tatjana Baibakova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri