Într-o recentă călătorie medicală și în cadrul discuției avute cu un medic specialist pneumolog, consilierul medical Eva Pavel a aflat că cele mai des întâlnite afecțiuni ale plămânilor în sezonul rece sunt infecțiile acute respiratorii și infecțiile cronice respiratorii.  De asemenea, din cauza diferențelor de temperatură și a presiunii atmosferice, oamenii pot prezenta infecții virale care pot evolua către pneumonii sau astm exacerbat.

Comunicat de presă

Dar cauzele principale ale apariției bolilor acute respiratorii pot fi multiple: virale, bacteriene, mixte sau bacilare, iar cauzele principale ale bolilor cronice respiratorii sunt de regulă fumatul și expunerea la noxe în exterior sau la mediul de muncă. Infecțiile respiratorii netratate pot duce în timp la complicații. Așadar, simptomele pneumologice nu trebuie ignorate, ci tratate la medicul specialist.

Eva Pavel a mai aflat de la medicul pneumolog dr. Macesanu Simona Orieta de la Affidea faptul că, în urma infectării cu Covid, unii pacienți care nu s-au tratat corespunzător pot prezenta fibroze pulmonare, o afecțiune care odată instalată este mai greu de tratat. De aceea, după o răceală mai severă se recomandă realizarea unei evaluări medicale la specialist.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Dr. Macesanu Simona Orieta i-a povestit Evei Pavel că persoanelor care fumează de peste 20 ani le este indicat să facă o evaluare radiologică la medicul pneumolog la 1 an sau măcar la 2 ani, întrucât aceste persoane pot prezenta și boli cronice.

Discutând cu medicul pneumolog de la Affidea, Eva Pavel a aflat că persoanelor cu afecțiuni respiratorii le este recomandat ca o dată pe an să realizeze cure în stațiuni balneare pentru recuperare respiratorie.

Sfatul Evei Pavel este ca înainte de a merge la medic, pacienții să-și facă o listă de întrebări pe care să le adreseze medicului specialist.

De mai bine de 10 ani, consilierul medical internațional Eva Pavel călătorește prin țară și prin străinătate pentru a sta de vorbă cu medici specialiști cu scopul de a afla care sunt cele mai bune și moderne tratamente pentru diferite afecțiuni ale sănătății. Interviurile realizate de Eva Pavel pot fi vizionate în fiecare duminică, de la 09:30, în emisiunea Apel la consilier de la Kanal D și pe Youtube. Pentru informații despre medicii intervievați de Eva Pavel, pacienții pot scrie către apellaconsilier@kanald.ro.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Foto: Chinnapong /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri