Deseori asociem rapid copilăria cu bomboanele și ciocolata, fiind cele mai îndrăgite plăceri dulci pentru cei mici. Totuși, este important să înțelegem că responsabilitatea în consum este esențială pentru a evita efectele negative pe care aceste delicii le pot cauza, iar părinții joacă un rol important în ghidarea celor mici.

Prin luarea unor decizii potrivite în ceea ce privește cantitatea adecvată și tipurile de ciocolată consumate, putem contribui la o experiență sănătoasă și echilibrată. Pentru copii, alimentația este importantă în mod special în anii în care aceștia cresc și se dezvoltă. Astfel, în continuare ne concentrăm pe câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a promova un consum echilibrat pentru ca cei mici să se bucure de ciocolată într-un mod sănătos.
1. Limitează consumul de zahăr adăugat
Obiceiul consumului ridicat de zahăr adăugat generează probleme ca: obezitate, carii dentare, probleme ale inimii, colesterol ridicat, boala ficatului gras, tensiune arterială crescută și altele. Este important să ne educăm și să fim atenți la lista de ingrediente a produselor pe care intenționăm să le cumpărăm, iar cel mai eficient mod în a limita consumul de zahăr adăugat este prin simpla verificare a etichetei și conștientizarea conținutului de zahăr din produsele pe care le achiziționăm. Spre exemplu, produsele din ciocolată organică, vegană, fără lactate sau alți alergeni comuni, creată special pentru copii de Captain Cocoa, au la bază doar 3 ingrediente: cacao din Peru, nucă de cocos din Indonezia și vanilie din Madagascar.
2. Promovează o dietă echilibrată
Optând pentru produse cu conținut scăzut de zahăr adăugat sau alternative sănătoase, putem contribui semnificativ la menținerea unei diete echilibrate. Cele mai bune alternative sunt fructele proaspete, alunele, iaurtul grecesc sau produsele din ciocolată vegană. Nu uitați că cei mici sunt primii care învață din exemplul nostru, așa că atunci când facem alegeri sănătoase și le oferim alternative nutritive, îi ghidăm și îi înucrajăm în direcția unui stil de viață echilibrat și responsabil din punct de vedere alimentar.
3. Nu interzice
Când spunem "nu", copiii pot fi tentați să caute ocazii speciale pentru a se bucura de ciocolată, creând impresia că nu pot renunța ușor la acest obicei. Pe de altă parte, când permitem cu moderație consumul de ciocolată, aceasta nu mai devine un eveniment special, iar copiii nu vor simți nevoia de a profita de fiecare ocazie unică pentru a o consuma. Cu cât suntem mai relaxați în ceea ce privește ciocolata, cu atât copiii pot deveni mai responsabili în alegerile lor alimentare. Este important să nu creăm senzația că ciocolata este un aliment interzis. În aceeași ordine de idei, pentru o experiență mai relaxantă, se poate opta pentru ciocolata TOY CHOC, creată cu atenție de Captain Cocoa, căreia i se adaugă o jucărie ecologică de colecționat și asamblat și un card cu informații educative despre animăluțele din colecții, scris de Muzeul de Istorie Naturală din Londra.
4. Nu folosi dulciurile drept recompensă
Oferirea dulciurilor drept recompense poate avea consecințe semnificative asupra sănătății și poate contribui la creșterea în greutate prin dezvoltarea obiceiurilor alimentare nesănătoase, copiii începând astfel să valorizeze mai mult alimentele dulci oferite ca recompensă în detrimentul celor mai sănătoase și mai nutritive. Mai mult, poate crea chiar dezgust față de acele alimente nutritive pe care sunt obligați să le consume. Ciocolata nu trebuie privită ca un aliment dăunător, ea poate fi chiar o experiență educativă, delicioasă și sățioasă. Iată câteva testimoniale care îl fac pe Captain Cocoa să fie personajul preferat atât al copiilor, cât și al adulților care iubesc ciocolata:
• “Am fost atât de încântată de produse și de faptul că am găsit și variante pentru adulți, pe lângă cele pentru copii. Ne-a plăcut să construim animalele din pădure împreună cu copiii și să citim fișa cu voce tare! Fiecare este diferit și frumos ambalat, nici urmă de plastic urât! Nu în ultimul rând, ciocolata a fost divină! Cred că este cel mai bun dulce vegan “cu lapte” pe care l-am încercat.” – Alexandra Ion
• “Am comandat pentru prima data în această săptămână. Băiețelul meu are aproape 3 ani și cere tot timpul ou de ciocolată. Din cauza alergiilor nu poate avea unul. Am dat peste aceste produse întâmplător, pe Google. Arată uimitor, au venit bine ambulate, sunt prietenoase cu alergenii. Avia aștept ca băiețelul meu să le încerce. Cu siguranță voi comanda din nou.” – Ionela
• “Aceasta este cea mai bună ciocolată vegană pe care am gustat-o vreodată și sincer le-am încercat pe toate. Se topește exact ca ciocolata cu lapte și are același gust cremos. Nu am comandat niciunul dintre micile cadouri cu jucărie, dar recommend 100% ciocolata!” – Emma Diaconu
Prin urmare, consumul de ciocolată la cei mici poate rămâne un moment delicios și plin de bucurie prin optarea pentru alternative sănătoase, educarea despre alegerile alimentare și o comunicare deschisă. Cu atenție și responsabilitate, putem face ca plăcerea dulce a ciocolatei să rămână o experiență pozitivă care să susțină sănătatea și dezvoltarea corectă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri