Sănătatea este mai importantă decât orice și aceasta poate să fie influențată de extrem de mulți factori care țin de stilul nostru de viață. De la alimentație și până la alte obiceiuri din viață de zi cu zi, sportul, mediul în care lucrăm și așa mai departe, fiecare factor în parte ne poate influența starea de sănătate în bine sau în rău și nu depinde decât de noi înșine cum alegem să ne menținem în formă.

Dintre toate acestea, de departe cel mai important aspect constă în alimentație. De regulă, este indicând să avem trei mese pe zi, toate echilibrate în ceea ce privește cantitatea și alimentele pe care acestea le conțin.

Atât sănătatea mentală cât și sănătatea fizică, este influențată în mod direct de alimentație. O alimentație neregulată și o alimentație prea săracă sau prea bogată, poate dauna extrem de mult organismului, mult mai mult față de cum ne-am putea imagina la început. Greutatea de exemplu, poate să fie ușor influențată de alimentație, iar consumul frecvent de produse tip fast food este extrem de dăunătoare și poate duce la creșteri în greutate foarte greu de controlat. Cu privire la greutatea corporală, obezitatea reprezintă un real pericol în ziua de astăzi iar combaterea acestei boli se rezuma la o alimentație regulată, bine optimizată dar și la exerciții fizice constante astfel încât să avem posibilitatea de a ne menține o stare de sănătate bună.

Printre cele mai importante alimente pe care trebuie să le consumăm, sunt legumele. Acestea sunt bogate în nutrienți și fibre și ajuta la menținerea stării de sănătate a sistemului digestiv, ne pot da mult mai multe energie din punct de vedere fizic și mental și ne ajută să păstrăm o greutate corporală optimă.

De la morcovi și până la cartofi, roșii, broccoli, conopidă și așa mai departe, fiecare tip de legumă în parte conține substanțele de care avem nevoie în viața de zi cu zi. Din legume avem posibilitatea de a ne asigura necesarul de vitamine, minerale și antioxidanți, fiind extrem de benefice în ceea ce privește apariția bolilor precum diabet, boli de inimă, inclusiv diferite tipuri de cancer. De asemenea, legumele consumate periodic și în cantități optime, pot să ne ofere acea senzație de sațietate, fiind ideale în ceea ce privește reglarea nivelului de zahăr din organism.

Imunitatea în general este direct influențată de alimentație iar nutrienții cei mai importanți se găsesc în legume. Indiferent de forma sub care alegem să le consumăm, aceste sunt de ajutor și trebuie incluse dacă este posibil, în aproape toate mesele zilnice.

O simplă răceală poate să fie prevenită sau combătută mai ușor daca alegem să urmăm o alimentație corectă care să includă și legume. Vara a trecut și ne apropiem cu pași repezi de sezonul rece, ceea ce înseamnă că, vine sezonul răcelilor și al gripelor. Înainte de a ajunge în situația de a raci și de a avea gripă, trebuie să ne gândim că aceste lucruri neplăcute se pot preveni cu ajutorul unei alimentații sănătoase.

Este important de menționat și faptul că, atunci când vă doriți o alimentație mai sănătoasă, alegerea legumelor din locurile potrivite contează extrem de mult. În general, este de preferat să achiziționați legume care au fost cultivate în cele mai bune condiții, care au fost crescute bio, fără îngrășăminte sau de preferat doar cu îngrășăminte complet naturale, fără chimicale. În piață, aveți cele mai mari șanse să găsiți astfel de legume, legume care vă pot asigura toți nutrienții și toate vitaminele de care aveți nevoie. Produsele din marile supermarketuri tind să fie cultivate și crescute folosind diversi agenți chimici care grăbesc dezvoltarea astfel încât să poată fi comercializate cantități cât mai mari într-un timp cât mai scurt.

Însă, pe lângă toate acestea, dacă vă numărați printre cei care locuiesc la casă și dacă timpul vă permite, vă puteți amenaja o mică gradină în curtea din spate. Puteți planta și crește propriile culturi din legumele preferate, cu ajutorul unor seminte legume de la Esenzi, semințe profesionale care fac parte din cele mai bune soiuri, fiind disponibile la prețuri mici și avantajoase, având posibilitatea de a plasa o comandă online.

Amenajând propria gradină acasă, cu siguranță nu veți putea să vă asigurați tot necesarul de legume pentru întreagă perioadă a anului, însă, cel puțin o bună parte din necesar îl veți avea și consuma în cele mai bune condiții. În plus, dincolo de acest lucru, satisfacția de a cultiva propriile legume cu siguranță vă fi una foarte mare și vă va ajuta atât din punct de vedere psihic cât și din punct de vedere fizic. Amenajarea unei grădini implică efort fizic, ceea ce înseamnă că sunteți practic obligați să faceți un minim de mișcare fizică, ceea ce nu vă poate aduce decât beneficii pe termen lung. Conexiunea cu natura și cu solul este de asemenea o adevărată terapie pentru psihic, tocmai datorită acelei satisfacții enorme care vine o dată cu momentul în care veți vedea rezultatul obținut.

Indiferent de situație, legumele sunt alimente fundamentale și extrem de importante pentru cei care își doresc o dietă sănătoasa și cât mai echilibrată.

Legumele ajuta organismul prin multitudinea de beneficii oferite pentru sănătate, fiind foarte ușor de integrat în alimentația zilnică. În plus, există o mulțime de rețete care conțin legume. Legumele sunt ușor de gătit și se pot obține gusturi pe care nici nu vi le-ați imaginat vreodată. Acordați mai multă atenție consumului de legume și vă veți mulțumi mai târziu.

Legumele reprezintă un element fundamental într-o dietă sănătoasă și echilibrată. Ele oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate și pot fi integrate în alimentația noastră în numeroase moduri delicioase. Pentru a ne bucura de o viață mai sănătoasă și plină de energie, ar trebui să acordăm mai multă atenție consumului de legume și să le facem parte integrantă a obiceiurilor noastre alimentare. Începeți astăzi și savurați beneficiile pe termen lung ale acestei alegeri nutriționale inteligente.

Foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri