• Tehnologia medicală cu granule de chitosan, pe care se bazează produsul, este folosită cu succes în prezent, de peste 17 ani, în serviciile de urgență și în teatrele de operațiuni pentru controlul hemoragiilor și pentru salvarea de vieți.
  • În baza rezultatelor pozitive, compania producătoare a dezvoltat un tampon hemostatic intrauterin pentru controlul hemoragiei uterine postpartum, complicație medicală responsabilă de mai bine de 50% din cazurile de mortalitate maternă precum și de histerectomii după naștere.

Compania românească ESTIMA MEDICAL GROUP în parteneriat cu MEDTRADE Marea Britanie anunță aducerea pe piața din România a dispozitivului CELOX PPH, care poate fi folosit de medicii obstetricieni pentru prevenția, controlul și tratamentul hemoragiei uterine postpartum.

Dispozitivul medical și-a demonstrat siguranța și eficiența în studiile efectuate pe parcursul a peste 10 ani: o hemostază de 100% pentru sângerări de gradul 1 și 2 (până la 2500 ml) în toate nașterile și reducerea cu 78% a histerectomiilor față de standardul actual de îngrijire. De asemenea, produsul este ușor de utilizat nefiind nevoie de instruire specifică. Folosirea dispozitivului a demonstrat de asemnea că aduce beneficii în ceea ce privește salvarea de vieți dar și reducerea costurilor asociate tratării hemoragiei uterine postpartum.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Hemoragiile postpartum (HPP) reprezintă pierderi sangvine la naştere normală mai mari de 500 ml/24h, iar la naştere prin operație cezariană > 1000ml și constituie una din marile urgențe amenințătoare de viață, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. De aceea se impune realizarea unui protocol consensual între mai multe discipline medicale: obstetrică, anestezie-terapie intensivă, laborator, centrul de transfuzii.

HPP apar la aproximativ 5% din naşteri (*5-8% după Hibard, 1982 şi 10% după Jacob, 1984). Mai mult de 50% din mortalitatea maternă este cauzată de HPP.

De asemenea, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, HPP afectează până la 10% dintre toate femeile care nasc la nivel global, adică aproximativ 14 milioane de femei pe an și peste 20% din toate decesele materne sunt asociate cu HPP. Astfel, în fiecare an aproximativ 80.000 de femei, care ar trebui să simtă bucuria de a deveni mame, își pierd viața după nașterea copilului din cauza HPP.

* Cu peste 17 ani de lider în managementul global al hemostazei folosind tehnologia CELOX™ în traume, servicii de urgență și aplicații militare, producătorii dispozitivului și-au propus extinderea aplicării acestei soluții inovatoare pentru a crea o abordare unică pentru a ajuta la rezolvarea provocării globale prezentate de PPH. Mai multe detalii: https://estimamedical.ro/celox-pph-uterine-haemostatic-tamponade/ .

* Pentru a putea avea acces la dispozitivul medical, medicii obstetricieni trebuie să se adreseze companiei pe adresa office@estimamedical.ro și să completeze formularul F4 pus la dispoziție de ANMDM, care permite livrarea de urgență a produsului cu eticheta originală în limba engleză.

Sursa foto articol: wutzkohphoto/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri