Sărurile de rehidratare, cunoscute și sub denumirea de soluții de rehidratare orală, reprezintă o combinație de săruri și glucoză dizolvate în apă, utilizate pentru a reechilibra nivelul de fluide și de electroliți în organism, în special în cazurile de deshidratare cauzate de diaree sau vărsături. Aceste soluții sunt utilizate în mod frecvent pentru a trata deshidratarea la copii și adulți.

Funcționarea sărurilor de rehidratare se bazează pe principiul de absorbție a apei și a electroliților la nivelul intestinului subțire. Atunci când o persoană suferă de diaree sau vărsături, organismul pierde fluide și electroliți esențiali, cum ar fi sodiul, potasiul, clorul și bicarbonatul, care sunt critici pentru menținerea balanței hidrice (a nivelului optim de apă din organism) și funcționarea normală a celulelor.

Cele mai bune săruri de rehidratare

Sărurile de rehidratare conțin concentrații specifice de săruri și glucoză, astfel încât să permită o absorbție eficientă în intestin. Când se consumă o soluție de rehidratare orală, apa, glucoza și electroliții sunt absorbiți în celulele epiteliului intestinal prin transport activ și osmoză. Glucoza facilitează absorbția de apă și electroliți prin intermediul unui proces numit cotransport sodiu-glucoză, care ajută la creșterea absorbției de sodiu și, implicit, la retenția de apă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Acest proces de rehidratare ajută la compensarea pierderilor de fluide cauzate de diaree sau vărsături, restabilind echilibrul hidric și mineral al organismului. De asemenea, soluțiile de rehidratare orală previn apariția complicațiilor grave asociate cu deshidratarea, în special în cazul copiilor mici și al persoanelor cu sistem imunitar slăbit.

Naturalis Rehidrafort este un supliment alimentar sub forma de pulbere pentru soluție buvabilă, cu aromă de portocală, indicat în stările de deshidratare, începând cu vârsta de 2 ani. Pe baza unei formule echilibrate de săruri de rehidratare, acesta are rolul de a compensa pierderile de lichide și electroliți din organism în caz de diaree, vărsături repetate, efort fizic intens, utilizare în exces a laxativelor, dar și în perioadele caniculare. Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Este important să se urmeze instrucțiunile de preparare și dozare pentru sărurile de rehidratare, în funcție de vârstă și greutate, precum și să se utilizeze produse farmaceutice sigure și de încredere. În cazul unor deshidratări severe sau persistente, este esențial să căutați asistență medicală de urgență pentru a primi tratament adecvat și pentru a preveni dezvoltarea unor complicații.

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri