Sportul si educatia fizica sunt esentiale pentru cresterea rapida si armonioasa a copiilor, aptitudinile pe care ei le dobandesc in acest timp contribuie la dezvoltarea lor ca adulti. De asemenea, participarea la diverse activitati fizice de la varste fragede are consecinte psihologice benefice asupra copiilor. Astfel, la varsta copilariei si adolescentei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viata sanatoasa, de doua ori mai mult decat in cazul adultilor.

Pentru ca fiecare copil sa sustina din proprie initiativa o activitate sportiva, se recomanda tipurile de miscare, in functie de abilitatile varstei. Astfel, pana la varsta de 5 ani, copiii prefera alergarea usoara, dansul, aerobicul, mersul pe bicicleta sau jocul in apa.

Copiii cu varste intre 6 si 7 ani au un grad mai mare de concentrare si isi coordoneaza mai bine miscarile, avand capacitatea de a urma ordinele antrenorului. Pentru ei ar fi interesant sa joace fotbal, tenis, sa invete arte martiale sau sa inoate. De la varsta de 8 ani, copilul poate urma orice tip de activitate sportiva, inclusiv sporturi de contact, sub o atenta indrumare.

Tip informatie: comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri