3 Ianuarie 2023 publicat în Sanatate 4 share-uri

Mulți pacienți intră în cabinetul doctorului Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, clinica Masaya, și prezintă acest disconfort medical fără a avea însă o explicație. Ei bine, specialistul ortoped spune foarte clar că durerea de genunchi poate fi asociată mai multor patologii și le explică pe fiecare pe rând.
 

„Durerea de genunchi este una dintre cele mai des întâlnite probleme în randul populației. Durerea de genunchi este o durere comună ce poate fi cauzată de nenumărate afecțiuni și condiții, astfel că un diagnostic corect este crucial pentru ca bolnavul să beneficieze de un tratament adecvat, care să nu ofere prilejul durerilor recurente. Articulațiile genunchiului joacă un rol vital în suportul greutății corporale. Aceasta pune presiune pe genunchi chiar și atunci când mergi, alergi sau sari.”, explică dr. Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă.

Care sunt cele mai comune afecțiuni care determină durerea de genunchi?

Există o serie de patologii instalate la nivelul genunchiului care declanșează durerea de genunchi, iar medicul ortoped le explică pe fiecare în parte.

1. Poliartrita reumatoidă - rezultatul atacului sistemului imunitar asupra membranei din interiorul articulației. Acest lucru determină dureri, inflamații și deteriorarea țesutului genunchiului.
2. Osteoartrita - determină distrugerea cartilajelor piciorului.
3. Guta - determinată de acumularea acidului uric la nivelul genunchiului. În acest caz, durerea este ascuțită și intensă.
4. Pseudeogută - determinată de apariția cristale de pirofosfat de calciu la nivelul articulației.
5. Leziunea de menisc. Meniscul se găsește în interiorul genunchiului și are rolul de amortizor în cazul diverselor șocuri care pot apărea în timpul locomoției.
6. Artroza post-traumatică - afecțiune care se poate declanșa la mulți ani după un traumatim la genunchi (fractură de os sau deteriorarea unui cartilaj).
7. Tendinita - apare atunci când se inflamează tendoanele.
8. Intindere de ligamente.
9. Dislocarea de rotulă - se întâmplă atunci când osul triunghiular - cel care acoperă partea din față a genunchiului - alunecă spre exteriorul genunchiului.
10. Sindromul dureros patelofemural (genunchiul alergatorului) determinat de suprasolicitarea fizică, slăbirea sau încordarea țesuturilor din jurul genunchiului sau alinierea defectuoasă a rotulei.

Doctorul Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, te așteaptă la consultație atunci când în cazul durerii de genunchi se întâmplă următoarele situații:

1. Apare roșeața sau crește temperatura în zona genunchiului.
2. Genunchiul doare în timpul mersului și nu poate susține greutatea organismului.
3. Durerea persistă și în repaus.
4. Zona de sub genunchi este dureroasă, umflată, amorțită sau prezintă furnicături.
5. Piciorul nu poate fi întins sau flexat.
6. Lovituri, traumatisme suferite și necesită vizita urgentă la medicul ortoped.
7. Dureri care țin de moștenire genetică - predispoziție la probleme articulare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri