Cum să ai grijă de igiena nazală a bebelușului tău. Pentru început, este bine de știut că un bebeluș poate suferi de o boală care afectează tractul respirator de 7-8 ori pe an, datorită faptului că tractul respirator este o cale ușoară de pătrundere a virusurilor și bacteriilor în organism.

Ținând cont de faptul că copiii sau bebelușii respiră prin nas în primele 6 luni de viață și că nările lor sunt foarte mici, trebuie să le spălăm și să le aspirăm nasul pentru ca ei să poată respira corect. Bebelușii nu știu să respire pe gură, respirația lor este în mod fundamental nazală din cauza imaturității sistemului lor respirator, fapt care favorizează alăptarea, deoarece respirația se face simultan cu suptul și înghițitul, astfel că atunci când au mult mucus le este foarte greu să ia aer din exterior.

Îngrijirea nasului copilului dumneavoastră

Spălarea nărilor cu soluție salină fiziologică poate fi un remediu simplu și eficient care le va ușura disconfortul, le va îmbunătăți respirația și îi va face să se simtă mai confortabil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Caria dentară – ce este și cum se tratează Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor 

Conform medicilor pediatri, putem face atâtea curățări nazale câte curățări nazale are nevoie copilul.

Adevărul este că cei mici nu știu să-și sufle nasul, nici măcar nu recunosc acest efort și tocmai serul pus la dispoziție funcționează ca o batistă bebelușului pentru ei și, prin urmare, trebuie folosit ca atare: doar atunci când copilul are mucus, nu în mod constant, deoarece poate provoca iritații ale pielii și mucoasei nazale dacă este făcut atunci când nu este necesar, prin urmare, frecvența acestuia, dacă ne bazăm pe bunul simț, este clară: de câte ori au nevoie și dacă mucusul îi incomodează.

Batista bebelușului - oferte

În cazurile de creștere a mucusului nazal, când copilul trebuie să mănânce și să respire în același timp, curățările nazale sunt de mare ajutor și trebuie făcute înainte de hrănire, așa că, în cazul răcelilor, asigurați-vă că copilul respiră bine pe nas înainte de a se hrăni pentru a evita respingerea alimentelor.

A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Curățările nazale sunt întotdeauna eficiente, chiar dacă mucusul revine.

Cum să curățați nasul copilului

Cel mai simplu, cu un aspirator nazal sau batista bebelușului, dar n-ar trebui să abuzezi de acesta. Nu se recomandă utilizarea atât de frecventă a aspiratoarelor de secreții, deoarece presiunea de aspirare pe care acestea o produc poate provoca senzații neplăcute în ureche.

Prezența mucusului în tractul respirator superior, în special la sugari, cauzează probleme de respirație, tusea, vărsăturile, pierderea poftei de mâncare și somnul perturbat sunt cele mai frecvente simptome cauzate de prezența mucusului.

Prin urmare, este foarte important pentru copii să respire pe nas.

Iar cel mai bun mod de a realiza acest lucru este de a curăța bine nasul cu o bună spălare nazală cu soluție salină.

Primul dintre ghidurile pentru igiena nazală la bebeluși este de a-i poziționa corect. Ar trebui ca bebelușul să fie culcat pe spate, cu capul înclinat într-o parte, astfel încât lichidul să nu ajungă în trahee.

Deși nu există un consens între profesioniști în privința acestei poziții, mulți medici o recomandă ca fiind cea mai potrivită pentru bebeluși.

La sugarii mici, presiunea unui aspirator nazal sau Batista bebelușului este de obicei suficientă, dar există preparate pentru bebeluși în funcție de vârsta lor, cu o intensitate mai mică decât pentru adulți.

Cea mai frecventă greșeală constă în introducerea excesivă a aplicatorului nazal sau în utilizarea unor aplicatori neadaptați pentru bebeluși.

Acest lucru poate duce la sângerare sau la rănirea părții cele mai exterioare a nasului.

Sunt de preferat sticlele mici, deoarece utilizarea aceleiași sticle, rece după rece, favorizează contaminarea cu germeni.

Batista bebelușului - oferte

Sfaturi pentru igiena nazală pentru copii

- Încercați să faceți acest lucru atunci când copilul este mai calm, și nu așa cum se face de obicei după o baie cu copilul pe jumătate dezbrăcat sau inconfortabil. Este interesant să profitați de momentul de după baie, dar când copilul este deja îmbrăcat și confortabil.

- Așezați un prosop în jurul gâtului copilului pentru a împiedica udarea acestuia.

- Așezați bebelușul pe o parte, sprijinind un obraz pe masa de schimb, această poziție facilitează intrarea soluției saline printr-o nară și ieșirea prin cealaltă.

- Dacă înclinăm capul bebelușului pe spate, așa cum se întâmplă de obicei, îi îngreunăm și mai mult respirația.

- Lavajul nazal nu trebuie efectuat atunci când copilul este întins pe spate, deoarece există riscul de a împinge mucusul în ureche, favorizând dezvoltarea otitei. De aici și importanța spălării cu capul copilului într-o parte.

- Ținând copilul în brațe, recomandăm, pe cât posibil, să faceți spălarea nazală cu ajutorul unei alte persoane care poate ține copilul în brațe, deoarece bebelușii au tendința de a se împotrivi și cu o palmă se pot răni la nas cu marginea dozei unice sau a spray-ului.Dacă această opțiune nu este posibilă, țineți mâinile copilului cu o mână și spălați-i cu cealaltă mână.

Sursa foto: Photo by Omar Lopez on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri